Hathengeres motort kaphat a Hyundai új platós kisteherautója


A Hyundai Motor szorosan nyomon követi a Volkswagen Amarok és a hamarosan érkező Ford Ranger sikereit és ezeknek megfelelően elképzelhető, hogy új platós kisteherautóját V6-os motorral is ellátja.

Annak ellenére, hogy egyelőre még egyetlen prototípust sem lehetett látni a Hyundai egyelőre még névtelen platós kisteherautójáról,a vállalat egyes részlegeinek vezetői máris készséggel beszélnek az autó egyes lehetséges változatairól. Most Andrew Tuitahi, a Hyundai ausztrál képviseletének terméktervezési vezetője elkotyogta, hogy az új modell akár hathengeres erőforrással is készülhet majd. Arra a kérdésre,hogy ez valamiféle luxusváltozat lesz, vagy általánosságban ilyen erős motorral tervezik, a képviselő elmondta, mindkettő lehetséges.  

"Ez nyilvánvalóan mérlegelés alatt áll. Amikor Szöul felé a fő kritériumokat visszajeleztük, az egyik tényező az utastér kialakítása,a másik a motor teljesítménye volt." A vezető azt is hozzátette, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a Volkswagen Amarok V6 és a Ford hamarosan piacra lépő Ranger Raptor modellek népszerűségére. De ez is egy árazási kérdés, mivel a Hyundainak óvatosan ki kell puhatolnia, mennyit hajlandóak a vásárlók fizetni egy ilyen nagyteljesítményű kisteherautóért.


A mérlegelés további témája a motorválaszték: benzines vagy dízel? Előbbi esetben már ott van a 3.3 lieres V6 biturbó, ami már egy sor modellben bizonyított, ám mivel a Genesisnél is készülőben van egy vadonatúj nagyteljesítményű dízelmotor, ez az európai vásárlók ízlésének talán jobban megfelelne. A Hyundai azt is megerősítette, hogy új kisteherautóját az Egyesült Államokban is forgalmazni szeretnék, ám ha a csúcsmodell dízelmotort kap, azt valószínűleg nem mutatják be Amerikában.     

A Hyundai már majdnem három éve jelezte szándékát egy 1 tonnás platós kisteherautó kifejlesztésére,amikor a 2015-ös Detroiti Autószalonon bemutatta ígéretes formatervvel rendelkező Santa Cruz tanulmányautóját. Egyelőre még azt sem lehet tudni, mikor ékezhet az utó szériaváltozata,de egyes hírek szerint az új modell még az évtized vége előtt bemutatkozhat. A koreai gyártónak azonban előbb egy megfelelelő gyártási helyszínt kell találnia, a Hyundai ugyanis Thaiföldn egy új üzemet tervez építeni. 

Forrás:motor1.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei