Megérkezett Amerikába a Hyundai Kona


Miután Koreában és Európában is bemutatkozott, a Hyundai a Los Angelesi Autószalonon az Egyesült Államoknak is bemutatta legújabb Kona kisterepjáróját.

A Hyundai Motor még idén júniusban Dél-Koreában rántotta le a leplet a vállalat első, fejlett piacokra szánt kisterepjárójáról, a Konáról. Ez a modell aztán a koreai bevezetést követően az ősz elején megérkezett Európába és ma már nálunk is elérhető. Most azonban a 2017-es Los Angelesi Autókiállításon a Kona az egyik legjelentősebb hobbiterepjáró-fogyasztó piacára, az Egyesült Államokba is megérkezett.


"Új Kona crossoverünk egystílusos és funkcionális kompakt kisterepjáró, amelyet olyan vásárlók igényeihez igazítottunk, akik az aktív életstílus minden területét kihasználják" - mondta Mike O'Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési vezetője. "Biztosak vagyunk abban, hogy az autó vonzó formájával, modern konnektivitási funkcióival és kategóriaelső biztonsági felszereléseivel új mércét állít fel kategóriájában." 


A Hyundai Kona amerikai változata kétféle benzines erőforrással lesz elérhető. Az alapmodellt egy kétliteres, négyhengeres és Atkinson ciklusú szívó benzinmotorral szerelik, amely 6 200-as fordulaton 147 lóerős teljesítményre és 4 500-as motorfordulatnál 179 Nm maximális nyomatékra képes. Ezt a motort egy hagyományos, hatfokozatú automata váltóművel szerelik fel. 


A másik erőforrás opció az Európában is elérhető 1.6 literes, turbófeltöltéses T-GDI négyhengeres motor, amelyhez már hétfokozatú, duplakuplungos DCT automataváltó jár. Ez az egység 5 500-as fordulaton adja le maximális 175 lóerős teljesítményét, míg 265 Nm-es nyomaték 1 500 és 4 500 fordulat között rendelkezésre áll. A különböző műszaki újításoknak köszönhetően ez a motor jóval rugalmasabban és hatékonyabban tud működni.


A Kona az Egyesült Államokban is kapható lesz elsőkerék-, illetve összkerékhajtással is, a két verzió eltérő felfüggesztési rendszert is kap. A meghajtástól függetlenül minden Kona elől MacPherson felfüggesztést hord, hátul azonban az elsőkerekes változat merev torziós kialakítással, míg az összkerekes független multilink felfüggesztéssel érkezik. A globális kivitelhez igazodva az amerikai Kona változatok is felszereltségtől függően 16, 17, vagy 18 colos kerekeket kaphatnak.  


Belül az új Kona gazdag felszereltségével kényezteti amerikai vásárlóit. Alapáron jár a 7 colos érintőkijelző, de a nagyobb 8 colos érintőképernyő is elérhető. Van Android Auto és Apple CarPlay szolgáltatás, műholdas rádió, Blue Link konnektivitási technológia és vezeték nélküli okostelefon-töltés. A rendelhető Head-up kijelző segít a vezetőnek úton tartania tekintetét, míg a biztonságot a gyalogosokat is felismerni képes első ütközésfigyelmeztető, az aktív sávtartó rendszer, a holttérfigyelő, a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő és az automata távfényszóró tovább növeli. 


A Hyundai a külső színekhez illeszkedő belső színvilágot és eltérő színű tetőt is kínál a Konához, amellyel az autó még inkább kitűnhet a tömegből. A vállalat szerint az első Kona modellek jövő év első negyedében érkezhetnek meg a Hyundai amerikai márkakereskedőihez, így egyelőre az autó árait és fogyasztási adatait sem közölték.  


Forrás: autoblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei