Hét Hyundai modell biztonságát díjazták Amerikában


Az iparág egyik legkiterjedtebb és legelismertebb töréstesztjén, az amerikai Országúti Biztonsági Biztosítási Intézet (IIHS) legfrissebb törésteszt-sorozatában összesen hét új vagy frissített Hyundai modell érdemelte ki az intézet legmagasabb elismeréseit.  

Az IIHS legújabb törésteszt eredményei szerint a Hyundai Santa Fe és a Santa Fe Sport az intézet legmagasabb, Top Safety Pick+ elismerését érdemelte ki. Emellett további öt típus, az Ioniq Hybrid, az Elantra, az Elantra GT (i30), a Sonata és a Tucson is a Top Safety Pick elismerést szerezte meg.   


"A Hyundai volt a 2018-as Top Safety Pick+ és Tops Safety Pick kategóriák vezető márkája" - mondja Mke O'Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési részlegének alelnöke. "Vásárlóink és szeretteik biztonsága a legfontosabb számunkra, amikor egy új modellt fejlesztünk."


Ahhoz, hogy egy autó megkapja az IIHS Top Safety Pick díjat, jó eredményt kell elérnie az intézet öt különböző töréstesztjén - kis átfedéses frontális, mérsékelt átfedéses frontális ütközés, oldalütközés, tetőkeret erősítés és fejvédelem, valamint fejlett vagy kiváló minősítést kell szerezzen a frontális ütközés megelőzése és elfogadható vagy jó értékelést kell kapjon a fényszórók világítása témájában is. A Top Safety Pick+ kategóriában a járműnek elfogadható vagy jó értékelést kell szereznie a kis átfedéses ütközésnél az utasvédelem tekintetében, a fényszórók teljesítményét pedig fejlettre kell értékelniük. Az elismeréshez az autóknak fejlett ütközésvédelemre, különleges fényszórókra és az IIHS különböző sebességgel elvégzett töréstesztjein is kiváló teljesítménnyel kell végezzenek.  


"2018-ra felemeltük a biztonsági követelményeinket" -mondja Adrian Lind, az IIHS elnöke. "Mostantól az új autóknak még magasabb biztonsági követelményeknek kell megfelelniük. A Top Safety Pick és Top Safety Pick+ díjak segítenek a vásárlóknak megtalálni a legjobb általános ütközésmegelőzési és -biztonsági teljesítményt nyújtó járműveket."

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei