Lebukott az új Hyundai Veloster


Miután a Hyundai némi betekintést adott az új Veloster tudásába, az új sportkocsit most egy reklámfilm forgatáson csípték el .

A kaliforniai Long Beachen forgatják jelenleg az új Hyundai Veloster reklámfilmjét, amelynek során sikerült az első, igaz részben elég homályos fényképeket elkészíteni az autó végleges változatáról. 


A mostani képek alapján is meg lehet állapítani, hogy a régen várt új Veloster gyakorlatilag az aszimmetrikus ajtómegoldásáról ismertté vált, 2011-ben bemutatott előd kivasalt utódja lesz. A harmadik oldalajtó miatt megosztó formatervet a képek alapján a tervezők sokkal sportosabbra faragták, amit a kéttónusú, fekete tető és vörös karosszéria-fényezés és a szintén kétszínű alufelnik is tovább hangsúlyoznak. 


A koreai piacon a Veloster kétféle turbómotorral mutatják be: a korábbi 1.6 literes szívónenzinest egy 140 lóerős 1.4 T-GDI motor váltja, míg a Turbo megőrzi a kétszáz lóerő körüli teljesítményű 1.6-os turbómotorját. Utóbbi gázreakcióját 2000 és 4000 fordulat között közvetlenebbé és ezzel együtt erősebbé tették. 


Az új Veloster kínálata az új generációval egy minden eddiginél erősebb változattal bővül majd. A Hyundai N sportrészlegének második modellje ugyanis a Velosterből készül, amelynek ugyan pontos paraméterei egyelőre még nem ismertek,  az i30N-ből kiindulva a Veloster N is a konszern kétliteres T-GDI motorját kaphatja meg, és minimum 250 lóerővel érkezhet. 


A második generációs Hyundai Veloster és Veloster Turbo néhány hét múlva, a januárban esedékes Detroiti Autószalonon tarthatja világpremierjét, de az N változatra sem kell sokkal többet várnunk. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei