Új innovációs központot nyitott a Hyundai Amerikában


A Hyundai Motor az amerikai Szilikon-völgyben nyitotta meg legújabb kutatóközpontját, amely innovációs központként a jövő technológiáit kutató startup vállalatokat támogatja.  

A Hyundai Amerikai ikonikus helyszínén, a kaliforniai Szilikon-völgyben nyitotta meg legújabb létesítményét, amelyet Hyundai CRADLE névre kereszteltek. Az elnevezés a Robotikai és Kiterjesztett Dizájn Valós Élmény Központ (Center for Robotic-Augmented Design in Living Experiences) elnevezés angol szavainak kezdőbetűiből jött létre. A mesterséges intelligencia, mobilitás, önvezetés, okos városok és robotok mellett a központ célja, hogy a robotok és a jövő mobilitása mentén új üzleti lehetőségeket keressenek.    


„A Hyundai CRADLE az innovatív technológiák úttörője lesz a Szilikon-völgyben, miközben új üzletágakat is megalapoz” – mondta a Hyundai Motor közleményében. „A jövőbeli mobilitás piacán szeretnénk vezető szerephez jutni., miközben támogatjuk a növekedés motorjait.”

A vállalat azt is közölte, hogy számításaik szerint a létesítmény a globális nyílt innováció központjaként szolgál majd. Hozzátették, hogy a jövő év elején Izraelben is egy hasonló nyitott innovációs központot kívánnak létrehozni, mielőtt tovább bővítenék a Hyundai CRADLE hálózatát. A vállalat korábban már azt is közölte,hogy egy új kutató-fejlesztő központot szeretne nyitni Izraelben, ahol a jövő járműtechnológiáinak fejlesztése mellett az ígéretes startup vállalatokat is támogatnák.  


A Hyundai CRADLE megalakulásához a Hyundai Motor újjászervezte és kibővítette a Szilikon-völgyben már meglévő vállalatait A Hyundai CRADLE a befektetések kibővítésével az induló startup vállalatok támogatására koncentrál és az ezekkel közös kutatásokat felhasználva a vállalat számára lényeges autóipari technológiákat fejleszt.   

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei