A Hyundai egy elektromos rollert készített


A Hyundai Motor Group elkészítette egy újabb elektromos roller prototípusát, amely a 2017-es CES kiállításon bemutatott koncepciót követve hátsókerék-hajtásának és lítium akkujának köszönhetően akár 20 km megtételére is alkalmas. 

A legújabb jövőbemutató koncepcióval a Hyundai Motor Group célja, hogy az utazások első és utolsó kilométereit a Hyundai és a Kia járműveihez kapcsolt elektromos rollerral oldják meg az ügyfelek. Ha a rollert a járműhöz kapcsoljuk, az autó a haladása közben automatikusan tölti azt. A 2019-es változat a korábbi fronthajtást a biztonság és stabilitás miatt hátsókerék-hajtásra cserélte. Emellett a csoport mérnökei a kényelmesebb haladás érdekében az első kerékhez lengéscsillapítókat is beépítettek.


"Ez egy járműbe épített egyszemélyes roller, amely a Hyundai Motor Group új generációs modelljeiben jelenhet meg" - mondta Dong-jin Hyun, a Hyundai Motor Group robotikai csapatának vezetője. "Azt szeretnénk, ha ügyfeleink élete a lehető legkönnyebb és élvezetesebb legyen. Ez a roller élményé teszi az utazás első és utolsó métereit, miközben csökkenti a városközpontok szennyezettségét és a zsúfoltságát is." 

A Hyundai Motor Group elektromos rollerének legújabb változata egy 10,5 Ah-s lítium akkumulátort kapott, amivel a maximális sebesség 20 km/óra, a hatótávolság pedig eléri a 20 km-t. A roller tömege 7,7 kilogramm, így könnyen hordozható, miközben az egyedi és kompakt háromba összehajtogatható kialakítása miatt kompaktabb, mint a hasonló termékeké. A használhatóságot egy digitális kijelző is segíti, amely az akku állapotát és a sebességet mutatja, míg éjszakai közlekedéshez LED fényszóró és két hátsó lámpa is került a járműre. A fejlesztők emellett a továbbiakban regeneratív fékezési rendszert is illesztenek, amivel a roller hatótávja 7 százalékkal növelhető lesz. 


A Hyundai az ügyfelek utolsó kilométereit könnyebbé tévő folyamatos erőfeszítéseivel összhangban a McKinsey&Company globális piackutató intézet adatai szerint az ún. "Utolsó Kilométeres Mobilitás" piaca Amerikában, Európában és Kínában 2030-ra 500 milliárd dolláros értékűvé válhat.


Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését