Már tesztelik az új Hyundai Tucsont


Az első homályos kémfotó után most itt az első olyan fotósorozat, amelyen a Hyundai Motor következő generációs Tucson hobbiterepjárója látható országúti tesztelés közben. 

A Hyundai Tucson most kapható generációja 2015 tavaszán Genfben mutatkozott be, míg a ráncfelvarrás pontosan három évvel később a New Yorki Autószalonon debütált. Ezt követően a Hyundai még egy sportosabb N Line kivitelt is bemutatott az autóból, hogy ezzel is a Tucsonra irányítsa a vásárlók figyelmét. A márciusban érkezett Tucson N Line után pedig máris itt vannak a típus következő generációjáról készült első értékelhető kémfotók.  


A szokásos vastag álcázást viselő tesztpéldány súlyos utánfutót cipelve éppen egy hőségteszten vett részt, emiatt egyedül a hűtőmaszk előtt nem takarta semmi az autót. A Hyundai formatervezési részlegének alelnöke, Sang-yup Lee korábban azt nyilatkozta, hogy „az egész világ meg fog őrülni, amikor meglátják az új Tucsont.” Nos, ezt nyilván pozitív értelemben mondta, ám a tesztpéldányokburkolatai, hamis karosszériaelemei nem mutatnak meg sokat ebből. 


Annyi azonban látszik, hogy a típus megőrzi a Tucsonra jellemző sziluettet és azt is biztosan állíthatjuk, hogy az autó merész, jellegzetesen elkülönülő hűtőmaszkot kap majd. Az is egyértelműen látszik, hogy a frontrészen jelentős változások történtek, a fényszórók és a LED nappali menetfények ugyanúgy különválnak, ahogyan a mostanában megjelent más Hyundai hobbiterepjárókon (Kona, Santa Fe, Palisade) már láthattuk. Akárhogy is, a többi esetleges formai jellegzetességet jól eltakarták a kíváncsi tekintetek elől. 


Az viszont bizonyos, hogy a mérnökök a lemezek alatti újdonságokra is odafigyelnek, aminek egyértelmű jelzése prototípusra kötött méretes utánfutó, amely különböző terheléseket szimulálva teszi próbára az új Tucson műszaki egységeit. A források szerint a tesztautót akár egy 2.5 literes Theta3 benzinmotor mozgathatja, amihez egy nyolcfokozatú automatikus sebességváltó is csatlakozhat. Ez elsősorban valószínűleg Észak-Amerikában lesz népszerű változat, ahol szívó és turbófeltöltős változatban is forgalmazhatják majd. Európában sokkal inkább az 1.6-os szívó és turbós benzines és dízelmotoros változatok kerülnek bevezetésre, miközben a Tucsonba a Sonata limuzin hibridrendszere is beköltözhet. 


Mivel a frissített Tucson csak tavaly érkezett, így a Hyundai a teljesen új generációt várhatóan csak valamikor a jövő év vége felé tervezi bemutatni. Ez pedig azt is jelentheti, hogy az új modell gyártása Korea és Csehország mellett az Egyesült Államokban valamikor 2021 elején kezdődhet meg. 

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését