A Hyundai vezetője Indonéziában tárgyalt


A Hyundai Motor Group vezetője, Eui-sun Chung nemrég Indonézia fővárosába, Jakartába látogatott, ahol Joko Widodo elnökkel tárgyaltak az együttműködés lehetséges irányairól.

A találkozó az ifjabb Chung délkelet-ázsiai körútjának részeként zajlott, ahol az indonéz kormányzat több tagja is részt vett, többek között Airlangga Hartarto ipari miniszter és Thomas Lembong, az ország beruházási tanácsának vezetője is jelen volt. Widodo elnök progresszívként jellemezte a Hyundai Motor tevékenységét és teljes támogatásáról biztosította a vállalatot, amennyiben az belép az indonéz piacra.   


„Őszintén nagyra értékelem Widodo elnök és az indonéz kormányzat érdeklődését” – mondta Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group ügyvezető alelnöke a találkozót követően. „Indonézia mindig kihívásokkal teli piac volt, így nagyon biztató ez a támogatás. „Még több autó eladása helyett a megfelelő termékekkel, szolgáltatásokkal, jövőbemutató technológiákkal és innovatív megoldásokkal igyekszünk kielégíteni indonéz ügyfeleinket.”

„A Hyundai jelen pillanatban néhány ipari területet tanulmányoz Java szigetén, de a befektetés értékét egyelőre még nem határozták meg” – mondta Airlangga Hartarto, ipari miniszter, majd hozzátette: „A Hyundai most is megerősítette azon szándékát, hogy a lehető leghamarabb szeretné megkezdeni beruházásait Indonéziában, mivel úgy vélik, az ország a legjobb helyszín egy hazai és exportra is termelő gyártóbázis létrehozására.” 


Hartarto már korábban bejelentette, hogy a Hyundai Motor egy autógyárat kíván létrehozni, amely 2021-ben kezdhetné meg működését. Az üzem tervezett kapacitása évi 250 ezer darab, ahol 3 500 ember szerelné össze az autókat. A helyi piac igényei szerint készülő autók között hobbiterepjárók, egyterű, kompakt és limuzin modellek is lehetnek, ahogyan arról is szó volt, hogy akár elektromos járművek is készülhetnek itt.  

A látogatás során Chung alelnök a kormányzat más képviselőivel is egyeztetett, köztük az állami vállalatok miniszterével és a hajózási ügyekért felelős koordinációs miniszterrel is, emellett a kulcsfontosságú üzleti vezetőkkel is tárgyalt egy kezdeti együttműködésről. Programjának részeként Chung helyi főiskolás hallgatókkal egy vacsorán is részt vett, amelynek során igyekezett megismerni az indonéz fiatalok életstílusát.  


Indonézia Délkelet-Ázsia legnagyobb autópiaca, ahol a kereslet tavaly 4,4 százalékkal nőtt és elérte az 1,05 millió darabos szintet. A kormányzat az „Indonézia 4.0” akciótervében az autóipar jelölte meg az ország 5 legfontosabb szektora egyikének, miközben aktívan keres külföldi befektetőket. Eközben a júniusban megrendezett G20 Oszaka csúcstalálkozón Dél-Korea kormányzata és Indonézia új növekedési források létrehozása érdekében gazdasági együttműködési megállapodást kötött és az autóipart, az infrastruktúrát és a honvédelmet  emelték ki, amelyek máris fejlődést mutatnak. 

A Hyundai Motor már korábban is erőfeszítéseket tett a délkelet-ázsiai piacokra behatolásra, amelynek Indonézia lenne a központja, ám egy helyi autógyár felépítéséről egyelőre még nem született végleges döntés. Délkelet-Ázsia vezető mobilitási szolgáltatójával, a Grab vállalattal kötött együttműködési megállapodásuk szerint a Hyundai Motor Kona Electric flottával látta el az autómegosztó szolgáltatót, amelyet később egész Indonéziára és a régió más országaira is kiterjesztenének.   


A Hyundai Motor Group más olyan, nem autóipari ágazatokban is belép az indonéz piacra, mint a vasút és az építőipar. A Hyundai Rotem megépítette és üzembe helyezte az ország első könnyűszerkezetes vasúti pályáját, míg a Hyundai Engineering vállalat helyi vállalatok közreműködésével tavaly szeptemberben állapodott meg egy helyi petrolkémiai üzem bővítéséről és a cég egy vízerőmű építésében is részt vesz.  

Forrás: hyundai.com, thejakartapost.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését