Máris készül a Hyundai i10 sportváltozata


Még meg sem jelent a Hyundai európai kínálatának legkisebb modellje, ám a mérnökök már javában dolgoznak az új i10 sportosabb N Line változatán is. 

A Hyundai Indiában már árusítja az i10 ottani, Grandi i10 Nios névre keresztelt változatát, így a vállalat várhatóan legkésőbb a szeptember közepén megrendezésre kerülő Frankfurti Autószalonon lerántja a leplet a kisautó európai változatáról is. Egyelőre még csak egy stilizált rajzot láttunk az i10 utódjáról, ám a kémfotósoknak máris sikerült a későbbi i10 kínálat csúcsára szánt sportmodellt elcsípniük. 


Talán túlzás lenne azt állítani, hogy a Hyundai egy valóban mérges törpét, egy N verziót készül faragni az új i10-ből, ám abban már korábban is biztosak voltunk, hogy a Hyundai sem szeretne lemaradni a konszerntárs Kiától és a Picanto GT Line ellenében egy i10 N line is készülhet. Ez inkább sportos stíluselemeket, dupla kipufogóvéget, nagyobb, szélesebb kerekeket és más apróbb műszaki módosítást jelenthet, amit egy normál, vagy egy kicsit erősebb motorral társíthatnak. Ugyanezt a receptet követte a Hyundai a Tucson és az i30 N Line változatainál, így az i10 N Line esetében is kicsit merevebb felfüggesztést és kormánybeállításokat takarhat.   


Az N Line kivitelben az i10 valószinűleg egy 1.0 literes benzines motort kap, amely a turbófeltöltőnek köszönhetően a Picanto GT Line-hoz hasonlóan 100 lóerőt és 171 Nm-t adhat le. Ám a Hyundai csoportnál ennek a motornak van egy erősebb, 120 lóerős változata is, amit jelenleg az i20-ban használnak. Így az i10 N Line akár a Volkswagen up! GTI változatával is felvehetné a versenyt, amely ugyan 113 lóerejével kicsit gyengébb, maximális forgatónyomatéka viszont kereken 200 Nm.   


Az új, nagyobb és erősebb motorra utal, hogy a prototípus motorháztetején vezetékek és kábelek futnak be az utastérbe, vagyis a mérnökök a motor paramétereit vizsgálják az adott körülmények között. Egyelőre persze hivatalosan azt sem tudjuk, hogy az új, immár harmadik generációs Hyundai i10 milyen erőforrásokkal érkezik, de gyanítható, hogy a jelenlegi modell 1.0 és 1.2-es benzinmotorjai az utódban is tovább szolgálnak. 


Aligha kell már sokat várnunk az i10 leleplezéséig, így a sportosabb változat érkezéséig sem telik majd el sok idő, így néhány hónappal a hivatalos világpremiert követően az N Line is megjelenhet az i10 kínálatában. 

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését