Ingyenes hidrogéntöltőt nyit a Hyundai


A Hyundai csoport részegységgyártó vállalata, a Hyundai Mobis bejelentette, hogy egy ingyenesen igénybe vehető hidrogén töltőállomást nyit a koreai Cshungdzsu városában.

A Hyundai Mobis a „hidrogénüzemű város” projektjének keretében egy olyan hidrogén töltőállomást fog megnyitni, amelyet az üzemanyagcellás járművek használói ingyenesen vehetnek igénybe.  A vállalat ezért megállapodást kötött Cshungdzsu városának vezetőivel arról, hogy az üzemanyagcellás autók vezetői feltölthetik járműveiket a Mobis helyi üzemének területén létesült állomáson.

A vállalat idén májusban fejezte be azt a hidrogén töltőállomását, amelyet a Mobis helyi alkatrészgyártó üzemének területén épített fel és nemrég kapta meg a működési engedélyét. „A megállapodással növelhetjük az üzemanyagcellás autók számát és bővíthetjük a Hyundai környezetbarát üzletágát” – mondta a vállalat egyik képviselője.   


Ahhoz, hogy az ügyfelek használni tudják a Hyundai Mobis új üzemanyagtöltő-állomásának szolgáltatásait, első körben regisztrálniuk kell magukat egy online felületen. A hidrogénkút minden nap reggel 8 és délután 5 között lesz nyitva.   

A Hyundai Mobis a bejelentés napján egy különleges mérnöki tanórát is tartott Cshungdzsu városának általános iskolájában. A vállalat azért rendezte meg ezt az eseményt, hogy megismertesse az üzemanyagcellás járművek működésének elvét az iskola fiatal diákjaival. 

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését