A Hyundai intelligens légtisztító rendszert fejleszt


A Hyundai Motor Group egy olyan vadonatúj intelligens „Smart Air Purification System” légtisztító rendszert fejlesztett ki, amely folyamatosan ellenőrzi az utastér levegőminőségét és automatikusan megtisztítja azt.

A fejlett szűrő innovációkkal kombinált technológia képes a szállópor eltűntetésére, mielőtt az utasok beszállnának az autóba és az utazás során folyamatosan tisztítja az utastér levegőjét. A jövőbeli Hyundai és Kia modellekben már tervezett új fejlesztés elsősorban a városokban elterjedt szállópor egészségkárosító hatásaival szembeni aggodalmakra válaszként született meg.   

A hagyományos levegőtisztító rendszerek csak egy előre beállított ideig működnek és aztán a belső tér levegőjének minőségétől függetlenül kikapcsolnak. Az új fejlesztésű rendszer folyamatosan figyeli az autó levegőjének minőségét és bekapcsol, ha a levegő minősége „elégséges” szintre csökken. A rendszer addig tisztítja az utasteret, amíg a levegő minősége ismét „kiváló” szintre emelkedik. Még ha a külső levegő minősége „rossz” szintű is, a rendszer szinte azonnal képes „kiváló” minőségű belső levegőt teremteni. 


Az utasok eközben az autó audió-videó navigációs (AVN) rendszerén keresztül folyamatosan nyomon követhetik az utastér levegőjének minőségét, aminek szintjét egy 16 oszlopból álló, valós időben változó oszlopdiagram nyújt segítséget. Ennek kategorizálását a Koreai Környezetvédelmi Szabványok szerint határozták meg, amely a levegőminőséget a finom részecskék jelenléte alapján négy szinten határozta meg: Kiváló, Jó, Elégséges és Rossz.    

„Azzal, hogy lehetővé tesszük, hogy vásárlóink a legszennyezettebb környezetben is a legtisztább levegőt szívják be, demonstráljuk azt, hogy a Hyundai Motor Group valóban igyekszik törődni ügyfeleivel” – mondta Yong-suk Shin, a Hyundai Motor Group Külső és Belső Rendszermérnöki csapatának vezetője. „Ez az innováció csak egyike azon projektjeinknek, amelyeken dolgozunk azért, hogy ügyfeleink a legkiválóbb környezetet biztosíthassuk.”  


A Hyundai Motor Group egy integrált, lézeralapú szenzort fejlesztett a rendszer tartóssága és megbízhatósága érdekében. Az eddig használt tipikus szenzorok megbízhatósági problémákhoz vezethetnek, mivel a szállópor részecskéi a szenzorok lencséire rakódhatnak. A lézeralapú tervezés áthidalja ezt a problémát és teret ad a Hyundai motor Group fejlesztőinek az innovációkra. Továbbá a szigorú tesztelés garantálja, hogy a tisztítóberendezés ventilátormotorjai és érzékelői extrém hőségben és nagy hidegben is teljes kapacitással működni fognak.  

Az új utastér légtisztító rendszer fejlett nagyteljesítményű légszűrőkhöz kapcsolódik, amelyek által a szállópor szemcsék begyűjtési aránya 94 százalékról 99 százalékra növekszik. Emellett az új tisztítórendszer faszénalapú szagtalanító funkcióval is rendelkezik és automatikusan képes bezárni az autó ablakait, hogy ezzel is segítse a légtisztítás folyamatát. 

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését