Amerika legkeresettebb Hyundai típusa Koreában készül


A Hyundai amerikai üzemének megnyitása óta most először júliusban fordult elő, hogy a gyártó legkeresettebb modelljét nem Észak-Amerikában gyártották.

A Hyundai Motor America nyilvánosságra hozta júliusi értékesítési adatait, amely szerint a Dél-Koreából importált Tucson eladási eredményei minden más típust túlszárnyaltak az amerikai piacon. Ezzel pedig megtört az a közel 15 éves hagyomány, amely szerint Amerikai legnépszerűbb autói mindig is az amerikai Alabama államban működő Hyundai gyárból kerültek ki.  

Az alabamai Montgomeryben mindezidáig a helyben gyártott Sonata és Elantra modellek voltak a dominánsok, amióta a gyár 2005-ben megkezdte termelését. Nemrég az üzemben gyártásba vették a Santa Fe modellt is, amely rövid időn belül a gyár legnagyobb darabszámban előállított autójává vált. Júliusban az Elantra volt a gyár második legtöbbet gyártott modellje, míg a legkevesebbet a (kifutó) Sonata modellből készítették.     


Összességében a Hyundai 12 százalékos növekedéssel tudta zárni a júliust, amivel a gyártó főként a hobbiterepjárók bővülésének köszönhetően immár 12. hónapja folyamatosan bővíteni tudta értékesítési eredményeit. A Hyundai hobbiterepjáróinak eredményei 39 százalékkal növekedtek a múlt hónapban. „Nemcsak összesített eladásaink emelkedtek, de ezt a magánvásárlói piacon értük el, miközben a flottapiacot is kézben tartjuk és ösztönzőink az iparág átlaga alatt maradtak” – mondta Randy Parkert, a HMA értékesítési alelnöke. 

Az alabamai üzem fejlesztése azonban nem áll meg. A hyundai Motor Manufacturing Alabama 26 700 autót gyártott júliusban, miután a berendezéseket átállították a következő generációs Sonata gyártására is. Ez a modell már márciusban bemutatkozott a nagyközönségnek, a szériagyártás beindulása után októbertől kerül a Hyundai amerikai márkakereskedéseihez. A HMMA nemrég avatta fel 388 millió dolláros befektetéssel létrehozott motorgyártó részlegét, ahol az új Sonata és Santa Fe modellekbe kerülő következő generációs Theta motorokat fogják gyártani. 

Forrás: montgomeryadvertiser.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését