Az új Hyundai Tucson megmutatta arcát


A Hyundai legnépszerűbb hobbiterepjárójának új generációját ezúttal kevesebb álca fedte, így az új Tucson megmutatta végre, milyen frontkialakítást visel majd. 

A Hyundai Motor mérnökcsapata tovább teszteli a Tucson hobbiterepjáró következő generációját, amelynek karosszériáját ezúttal a korábbiaknál jóval kevesebb álcázás takart, így elsősorban a frontrészen váltak láthatóvá az új generáció jellegzetes stílusjegyei, amelyek nagyon hasonlóak a Nexo üzemanyagcellás modellen látottakhoz. 


Úgy tűnik, a Hyundai az új Tucsonnal folytatja azt a futurisztikus irányvonalat, amit a Nexoval megkezdett, legalábbis a jellegzetesen kiemelkedő hűtőmaszk, a kétlépcsős, felül LED nappali menetfény, alul főfényeket tartalmazó fényszóróelrendezés kialakítása, formája erre utal. A hűtőmaszk külső élei ugyanúgy ívelnek felfelé, ahogyan a Nexo esetében, míg az ív másik oldalán a fényszórók is olyan keretet kaptak, amit a Nexo oldalsó alsó légbeömlőjén lehet megtalálni.


Az autó további részeit sajnos ugyanolyan vastag álcázás és hamis karosszériaelemek fedték, mint korábban,így egyelőre arról semmi biztosat nem lehet mondani. Nem lennénk meglepődve viszont, ha a takarók alatt hátul is valami olyan formai megoldást találnánk, amely szintén köthető a Nexo már ismert formáihoz. Méretben a két crossover közel van egymáshoz, azonban a Tucson továbbra is benzines és dízelmotorokkal, valamint hibrid és plug-in hibrid hajtásláncokkal lesz elérhető.


A Hyundai stílusáért felelős alelnök, Sang-yup Lee korábban egy interjújában arra utalt, hogy az új Tucson még a nemrég megjelent Sonata limuzinnál is sokkal szokatlanabb lesz. "Ha azt gondolják, ez izgalmas, akkor ha meglátják az új Tucsont, meg fognak őrülni" - mondta Lee. Ebből láthatunk most némi ízelítőt a Tucson prototípusának köszönhetően. 


A formavilág mellett további nagy újdonság lehet, hogy a Tucson negyedik generációja a típus életében először készülhet öt- és hétszemélyes kivitelben is. Erről adott hírt legalábbis az egyik indiai autós portál, amely szerint az új modell három üléssoros kivitelben is készül majd - legalábbis abban a régióban. 

Forrás: caradvice.com.au

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését