Legördült a gyártósorról az első új Hyundai i10 Indiában


A Hyundai indiai képviselete máris megkezdte az új Grand i10 Nios modell összeszerelését Chennaiban, ahol a Grand i10 mostani generációjával együtt bővítik a márka kínálta modellpalettát. 

A Hyundai Motor India Chenniaban található gyártóbázisán legördült a futószalagról az első Grand i10 Nios modell. Az új Grand i10 Nios a kétezres évek elején született generációt igyekszik megszólítani azzal, hogy még több értéket, még több felszereltséget, még több teret és még több izgalmat kínál számukra. Az új Hyundai Grand i10 Nios a Hyundai Mega Gyártóüzemében készül, amelynek 4.0-as gyártástechnológiai rendszere 590 4. generációs robotot, rugalmas motorgyártási rendszert, valamint fejlett minőségbiztosítási és tesztrendszert is magában foglal.

„Ez egy büszke pillanata Hyundai számára, hiszen az i10 típusát (az i10 és a Grand i10) már több mint 2,7 millió ügyfelünk választotta és ezzel India egyik legkedveltebb kisautójává válhatott” – mondta a gyártás megkezdésére rendezett ünnepségen S. S. Kim a Hyundai Motor India ügyvezetője. „Ma pedig ismét történelmet írhatunk a globálisan elsőként nálunk gyártott harmadik generációs Grand i10 Nios modellel, amely ismét új mércét állít a kisautók szegmensében, miközben briliáns felhasználói élményt nyújt vásárlóink számára.”


Az új Hyundai Grand i10 Nios a fejlett gyártóüzemben egy gyártósoron készül a Grand i10 mostani generációjával, ami csökkentett árfekvésével és egyszerűbb felszereltségével tovább bővíti az autóra vágyó indiai ügyfelek lehetőségeit. Miközben a Grand i10 Nios alakja nagyjából ugyanolyan maradt, az autó új külső megjelenéséhez átformált lámpatestek és az új, széles kaszkád hűtőmaszk két oldalára helyezett LED nappali menetfények is hozzátartoznak.  A belső térben a Grand i10 Nios teljesen új műszerpultot kapott, amelyben egy 7 colos érintőkijelzős  központi multimédiás rendszer is helyet kapott.


Műszaki téren a harmadik generációs i10 indiai változata megőrizte a jelenlegi Grand i10-ben található motorokat, a mérnökök azonban annyit alakítottak rajta, hogy az megfeleljen az új BS-6 emissziós normáknak. A motorpaletta egy 1.2 literes, 82 lóerős benzines és egy ugyanekkora, 75 lovas dízelmotorból áll. Mindkettőhöz alapáron 5 fokozatú kézi sebességváltó jár, pluszpénzért azonban egy új robotizált (AMT) váltó a benzineshez és a dízelhez is kérhető.    

A Hyundai Grand i10 Nios hivatalosan augusztus 20-ától kapható Indiában, de előrendelést már augusztus 7. óta felvesznek a típusra. Mindezek alapján reméljük, hamarosan az i10 európai változatáról is többet tudhatunk majd meg. 

Forrás: news18.com, autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését