A Hyundai a tíz legnagyobb villanyautó-gyártó között


A Hyundai Motor és kisebbik leányvállalata, a Kia Motors az idei év első felének eladási adatai alapján bekerült a világ tíz legnagyobb villanyautó-gyártója közé.  

Az SNE Research piackutató intézet adatai alapján a Hyundai csoport összesen 26 804 tisztán elektromos meghajtású villanyautót értékesített idén január és június között, amivel a világ villanyautó-gyártóinak listáján bekerült a top 10-be. A csoport eladásait elsősorban a Kona Electric crossover tették ki, amelyből az első félévben 23 247 darabot készítettek. 


A világranglistát a Tesla vezeti, amely a Model 3 népszerűségének köszönhetően összesen 155 702 autót értékesített az első félév során, míg második helyen a kínai BYD áll 105 574 darabbal, a dobogó harmadik fokán pedig a BAIC 52 455 autóval szerepel. A Nissan 39 491 eladott villanyautójával a negyedik a listán.  


A konnektorról tölthető hibridek, vagyis a plug-in hibrid szegmensben a Kia leginkább a Niro népszerűségének köszönhetően 10 906 autót értékesített, amivel a tavalyi tízedik helyről idén a hetedik helyre. Ezen a terepen a BMW a listavezető, amely összesen 36 977 autót tudott eladni 2019 első félévében.    


„Ahogy egyre nő a Hyundai és Kia új elektromos modelljei iránti kereslet, a Hyundai csoport villanyautó-eladásai tovább emelkedhetnek” – mondta az SNE Research egyik munkatársa. 

Forrás: english.chosun.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését