Kilencvenmillió autót adott el a Hyundai Koreán kívül


A dél-koreai Hyundai csoport bejelentette, hogy összesen több mint 90 millió új autót sikerült értékesíteniük exportpiacaikon, miközben hibrideladásaik is átlépték az egymilliós darabszámot. 

A koreai Hyundai Motor és leányvállalata, a Kia Motors június végéig összesen 90 189 640 járművet értékesített a Dél-Koreán kívüli globális piacokon. A Koreán kívül értékesített járműveket a két autógyártó dél-koreai, valamint a külföldön létesített gyártóüzemekből szállították a világ különböző részeire. 

Az elsősorban az Egyesült Államokban népszerű hobbiterepjárók iránti folyamatosan növekvő kereslet hatására a két vállalat eladási darabszámai 2020 végére meghaladhatják a 100 milliót is. A globális piacokon idén a Hyundai és a Kia összesen eddig 3 562 629 db autót értékesített január és június között, amivel a 7,6 millió darabos éves tervük 47 százalékát tudták teljesíteni.   


Közben az autógyártó csoport azt is nyilvánosságra hozta, hogy az elmúlt 10 év során több mint 10 millió hibridmodellt értékesítettek a globális autópiacokon.  A Koreai Autógyártók Szövetségének adatai szerint a Hyundai Motor és a Kia Motors együttesen 1 007 838 hibrid hajtáslánccal rendelkező modellt értékesítettek június végéig. Ebből 341 702 autó Dél-Koreában talált gazdára, míg 666 136 hibridet a világpiacon értékesítettek az elmúlt 10 év során.   

A Hyundai elsőként a kompakt Avante (Elantra) LPi hibridváltozatát dobták piacra 2009 júliusában, ám ezt a modellt szinte kizárólag a helyi piacon értékesítették. Nem sokkal később megérkezett a teljes értékű Sonata Hybrid, amit a Grandeur mellett a globálisan értékesítésre kerülő Ioniq követett. A Kia az Optima hibridváltozata mellett a kizárólag környezetbarát hajtásláncokkal tervezett Niro modellt értékesíti.   


A Hyundai csoport a jövőben még tovább bővíti környezetkímélő modelljeinek palettáját, amelyek között hibridek is megtalálhatóak lesznek. A Hyundai Motor hamarosan Európában piacra dobja a Kona hibridverzióját, amelyeket a Tucson és a Santa Fe hibridek követnek. A Kia Motors többek között az új generációs Sorento hibridjével bővíti környezetbarát kínálatát.  

Forrás: en.yna.co.kr, en.yna.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését