Negyedik helyen végzett a Hyundai Finnországban


A Finn-rali látványos nagysebességű szakaszai és ugratásai ismét izgalmas látványosságokat tartogattak, ahol a másodpercek töredékei döntötték el a végső sorrendet.

A finnországi ralik sosem tartoztak a Hyundai Motorsport kedvenc helyei közé, ám az idei verseny negyedik helyezésével a csapat a korábbi évekhez képest jobb eredményt tudott elérni és ezzel bizonyította fejlődését. Ennek eredményeként a Hyundai Motorsport 24 pontos előnnyel megőrizte vezető helyét a csapatbajnokságban. 


„Nem féltünk ide jönni” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Hihetetlenül keményen dolgoztunk azon, hogy autóinkat felkészítsük erre a kemény versenyre. Ez az eredmény nemcsak a versenyzőink, de a HMSG összes dolgozójának erőfeszítéseinek köszönhető. Ez ugyan nem ér fel egy győzelemmel, de tisztán jelzi, hogy ha keményen dolgozunk, annak megvan az eredménye.”   


Andreas Mikkelsen kiemelkedő teljesítményt nyújtott a hétvége során, három szakaszgyőzelmet is arattak, miközben az összesítés negyedik helyére tornászták fel magukat. A verseny nagy részében szoros csatát vívtak Sébastien Ogier-rel, szombaton szinte minden egymást követő szakaszban helyet cseréltek egymással. „Ha nem is állhattunk fel a dobogóra, a negyedik hely így is sokat jelent számomra” – mondta Mikkelsen. „Ez a rali mindig is nagyon kemény volt, így ez az eredmény fantasztikus. Úgy érzem, megtaláltam a régi énem!” 


Thierry Neuville-nek nehezen indult a pénteki verseny, amit csak nehezített, hogy az elsők között kellett végigmennie a pályán. Erőteljes javulást követően a belga páros a Power Stage szakaszon megszerezte a második helyet, így a verseny végére a hatodik helyet sikerült megszereznie. „Mindent beleadtunk, amit csak lehetett” – mondta Neuville. „Az autó sokat javult ezen a gyors kavicsos pályán, ami bíztató. Emelt fővel várhatjuk a következő versenyt.”  


A csapatot ezen a ralin először segítette Craig Breen és navigátora, akik kiválóan érezték magukat a Hyundai i20 Coupe WRC versenyautóban. Az ír páros már pénteki szakaszokat is a második helyen zárta, amivel kiváló első benyomást alakítottak ki. „Ez egy csodálatos verseny volt” – mondta Breen. „Különösen az volt különleges, hogy a ralivilág ezen szintjén térhettünk vissza a versenyzéshez. Tudtuk, mi a dolgunk ezen a hétvégén és nagy megtiszteltetés, hogy részt vehettünk a csapat bajnokságért folytatott erőfeszítéseiben.”   


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését