Hivatalos képeken az új Hyundai i10


Alighogy Indiában megjelent az első utalás egy vadonatúj modell közeledő érkezéséről, a Hyundai Motor európai képviselete közreadta az érkező vadonatúj i10 kisautó első vázlatát. Aztán az indiaiak is léptek egy nagyot...

A Hyundai Motor Europe nyilvánosságra hozta a vadonatúj i10 modell első vázlatát, amelynek formavilága jelentősen eltér az eddig a Hyundaitól megszokottaktól. A vadonatúj i10 első alkalommal a 2019 szeptemberben megrendezésre kerülő Frankfurti Autószalonon lesz látható élőben.  


A koreai autógyártó i-szériájának legújabb tagja új, dinamikus formatervével teljesen átalakult, amely a finom felületek és az éles vonalak közötti kontrasztot szemlélteti. Az autó arányait a szélességének, magasságának és a kerekek méretének változtatásaival újrahangolták, amivel egyúttal egy energikus és agilis megjelenést hoztak létre.   

A vadonatúj Hyundai i10 olyan fiatalos és dinamikus formatervet kapott, amellyel kiemelkedik az A szegmens többi tagja közül. Széles első hűtőmaszkja a beépített LED nappali menetfényekkel együtt az autó sportos karakterét hangsúlyozza, miközben ugyanez a már ismert i10 formavilág örökségét is tovább viszi. A háromszög alakú szélső légbeömlők az autó szélességét és kiállását hangsúlyozzák, egyúttal pedig segítik az aerodinamikát is. A messziről jól látható X alakú C oszlop tisztán azonosítja az autót és az oszlopon elhelyezett logóra vonzza a tekinteteket. Az egyedi háromszög alakzatok vizuálisan az autó szélességét hangsúlyozzák és kiemelik a négy sarokba tolt kerekek pozícióját.  


A szegmensében piacvezető szerepre pályázó vadonatúj Hyundai i10 számos új kapcsolódási és biztonsági felszereléssel érkezik. A Blue Link, az Appple CarPlay, az Android Auto, a vezeték nélküli telefontöltő és a hátsó tolatókamera kompromisszumok nélküli átfogó felhasználói élményt nyújt a vezetők számára. Az új i10 emellett kategóriájának egyik legjobb biztonsági felszerelésekkel ellátott modellje lesz. Az első ütközéselkerülő rendszer az autó elején beépített radarérzékelő alapján nemcsak autókat, de gyalogosokat is érzékel az autó előtt. Az autót alapáron fáradtságfigyelő rendszerrel és sávkövető rendszerrel is ellátták, felárért pedig akár távolsági fényszóróasszisztens is elérhető lesz.

És miután a Hyundai Motor egy rajzon már megmutatta a vadonatúj i10 formáját, az indiai képviselet nyilvánosságra hozta az első fotókat az autó külső és belső kialakításáról. Az indiai piacon Grandi i10 Nios néven forgalomba kerülő kisautó elődjével, a Grand i10-zel együtt lesz kapható a jövőben. A „Nios” utónév kifejezés arra utal, hogy az új modell térben, felszereltségben és teljesítményben is még „Több”-et kínál vásárlóinak.


Formájában a fotókon szereplő autó alig tér el az európai részleg által most kiadott rajzon szereplő i10-től. A hatalmasra nőtt, széles kaszkád hűtőmaszk szélén érdekes megoldás az élekkel egybeépített ék alakú LED nappali menetfény, amelyben eltér az európai kivitel két kerek lámpás megoldásától. Az ablakvonal lendületesen ível felfelé, a krómozott külső kilincsek és a kettős színezésű alufelnik pedig tovább emelik az új i10 megjelenését. 

Az indiai képviselet az új i10 műszerfalát is nyilvánosságra hozta. A világos és sötétebb szürke színárnyalatú beltérben a Grand i10 Nios teljesen új műszarfalat kapott, amelynek közepén, a műszerpulttal egybeépítve egy 8 colos érintőkijelzős multimédiás rendszer került beépítésre. Az egész kialakítás látszólag tágas belső teret mutat, az ajtókban a tárolók nagyok, van tárolópolc a kesztyűtartó felett és persze a magasra emelt sebességváltó elé is lehet pakolni. A kormányon gombok vannak, a műszeregység részben digitális és az elődhöz hasonlóan itt is van automata, digitális klíma.


A Hyundai indiai képviselete a képek mellett egyelőre nem közölte az új Grand i10 Nios paramétereit, így nem tudjuk annak méreteit, valamint a hozzá kínált motorokról sem kaptunk adatokat. Ez azonban nem is annyira lényeges, hiszen a Grand i10 Indiában más motorokkal és kissé eltérő méretben volt eddig is elérhető.


Forrás: hyundai.newsautocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését