Máris ötezer megrendelés érkezett a Hyundai legújabb indiai kisautójára


A Hyundai indiai képviseletet augusztus 20-án mutatta be a Grand i10 Nios modellt, amelyre a bemutatót megelőző héten máris ötezer előrendelés érkezett.

A Hyundai Motor India augusztus elején kezdte meg új Grand i10 Nios modelljének bevezető kampányát, amelyre augusztus 12-től már előrendeléseket is felvettek. A Hyundai a 20-án megtartott hivatalos premiert követően azt is bejelentette, hogy az új kisautóra egyetlen hét alatt ötezer megrendelés érkezett. 


A Grand i10 Nios a világszerte árusított i10 típus harmadik generációja, amelyet a világon elsőként Indiában lehet megvásárolni. Az i10 típusból az elmúlt több mint 10 év során több mint 2,5 millió példány kelt el, az új modelltől pedig azt várja a Hyundai, hogy a kisautók szegmensének meghatározó vezető modelljévé válik Indiában és a globális piacokon egyaránt. Az Indiában piacra kerülő Grand i10 Nios a Hyundai Chennaiban található gyáregységében készül és innen a később más exportpiacokra is szállítják majd.  

A Grand i10 megőrizte az eddig kapható Grand i10 általános formáját, ám a hasonlóság ezzel véget is ért. A Grand i10 Nios egy teljesen új padlólemezre épül, így az autó hosszabb, szélesebb és nagyobb tengelytávjának köszönhetően tágasabb is, mint elődje. A frontrészt a hatalmas hatszögletű kaszkád hűtőmaszk uralja, amelynek oldalát a LED nappali menetfények keretezik.A projektoros fényszórót is teljesen átalakították és hátul is teljesen új lámpák és lökhárító kapott helyet.Belül is teljesen új a Grand i10 Nios, új a műszerfal, amelyben akár 8 colos érintőkijelző is helyet kaphat és a felszereltség is a kor szintjén áll. 


Az új Hyundai Grand i10 Nios ugyanazokkal a motorokkal készül, mint az eddig kapható Grand i10. Az 1.2-es benzines modell 82 lóerős, míg az ugyancsak 1.2-es dízel 75 lóerőt teljesít. Mindkét erőforráshoz ötfokozatú kézi váltó jár, opcióként a korábban a Santroban debütált AMT robotizált ötfokozatú automata is elérhető. 

Forrás: carblogindia.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését