A Hyundai bemutatta jövőbemutató Prophecy tanulmányát


A Genfi Autószalon elmaradása miatt zárt ajtók mögött a Hyundai Motor bemutatta elektromos Propehcy tanulmányautóját, amely a vállalat legújabb formairányzatának megjelenítésével mutatja be annak villamosítási stratégiáját. 

A Hyundai Motor jövőbemutató tanulmánya egyértelműen kifejezi a Hyundai legújabb formatervezési filozófiáját, az Érzéki Sportosságot, kibővítve a tavaly bemutatott „45” EV koncepció által bemutatott korszak-meghatározását, amely a komplexitást tiszta vonalakra és a minimalista struktúrára cserélte.


A „Prophecy” egy tökéletes arányú ikonikus sziluettet követ, amelyet az aerodinamikus formák ihlettek. Az új villanyautó-felépítésnek köszönhetően a nyújtott tengelytáv és a rövidebb túlnyúlások kihasználásával a Hyundai tervezői elérték az Végső Autóipari Formát, amelyet tiszta felületek és egységes térfogat határoz meg, esztétikai harmóniával és funkcionalitással kombinálva.


„Újra feltámasztottunk egy ikont, amely új mércét teremt az villanyautó-szegmens számára, ami mellett a Hyundai formatervezési vízióját még szélesebb látókörhöz juttatja” – mondat Sang-yup Lee, a Hyundai Global Design Center vezetője. „Ennek a kiterjesztésnek egy része az úgynevezett Optimista Jövőlátás, amit a Prophecy tervezési koncepciója testesít meg. Az Optimista Jövőlátással célunk az emberek és az autók közötti érzelmi kapcsolat kiépítése."


A Hyundai Érzéki Sportosság formatervezési filozófiájának alkalmazása az érzéki oldalvonalakban válik nyilvánvalóvá, amely hasonló az időjárás viszontagságai által tökéletesre csiszolt kőhöz. Ezt egy tiszta és egyszerű áramvonalas vonal vágja le, amely elölről hátra minimális ellenállással húzódik. Ez a tervezés időtlenségét hangsúlyozza ki. A hátsó oldalrészek által létrehozott dinamikus és elegáns hajófarok vonal miatt úgy tűnik, hogy még álló helyzetben is előremozdítja a formát.


A kialakítás továbbá kiváló légellenállást biztosít, amely a villanyautók számára elengedhetetlen fontosságú. A kerekekbe ágyazott hajócsavarok mintázata nemcsak megerősítik ezt a tulajdonságot, hanem arra is kényszerítik a levegőt, hogy befelé áramoljon és útja a karosszéria oldalán vezessen, mint ahogyan a víz teszi egy kő felett. A beépített hátsó légterelő ezt a hatást egészíti ki azáltal, hogy leszorítóerőt képezve nagy sebességgel haladva elősegíti a jármű stabilitását.


Az alkalmazott átlátszó akril anyag tiszta képet nyújt a benne található funkcionális komponensekről. Ez a szándékos tervezési elem a légterelőkbe, a fényszóróba és a kamerafigyelő rendszerbe (CMS) is beépítésre került, amivel felhívják a figyelmet az alkatrészek funkcionális szépségére. Az először a '45' tanulmányon látott pixel lámpák fényeit itt egy lépéssel továbbfejlesztették. Ez a progresszív világítási technológia a fényszóróba, a hátsó lámpákba és a légterelőbe került beépítésre és emlékeztetnek a jármű akkumulátorcelláinak bőséges energiájára. A pixelezett lámpákat jellegzetes formatervezési elemként a jövő Hyundai modelljeiben is továbbviszik.


A Prophecy villanyautó identitása kiterjed az autó aljára is. A lökhárító alá felszerelt széles légbeszívó  friss levegőt juttat az akkumulátorok hatékonyabb hűtéséhez és ezzel még inkább környezetbarát villanyautót biztosítva az ügyfelek számára.


A Prophecy belső tere a nyújtott villanyautó-platformja használatának előnyeit hangsúlyozza. A szokásos autóipari belső tér helyett a finom, meleg és a kényelmes élettér fogadja az ügyfeleket. A tanulmányban a legújabb autonóm vezetési technológiák is helyet kaptak. A kormánykerék helyett alkalmazott joystick teljesen új, mégis megnyugtatóan ismert és intuitív vezetési élményt nyújt. Azáltal, hogy két, a középkonzolon és az ajtópanelen elhelyezett, balra és jobbra is mozgatható joystickot kínál, a járművezetők kényelmesen tudják vezérelni a járművet. Ezenkívül a vezetők számos olyan funkcióhoz hozzáférhetnek, amelyeket a joystick beépített gombjaival lehet kiválasztani. Ez az ember-gép felület végeredményben javítja az utasok biztonságát.


A joystick használatával lehetővé tett tervezési változások nagyobb szabadságot kínálnak az utasok számára. Relax üzemmódban az utasoknak gyakorlatilag semmilyen vizuális akadálya sincs. Kényelmesen hátrahajtott helyzetben az utasok csak az oszlopok közötti vízszintes kijelzőt és a szárny alakú műszerfalat látják. Ebben az üzemmódban a műszerfal elfordul, lehetővé téve a tágas belső teret és üléshelyzetet, ahonnan az utasok a kijelzőn megjelenő tartalmakat élvezhetik.


A „Prophecy” segítségével a Hyundai olyan belső környezetet teremtett, amelyben a környezetbarát formatervezés és az anyagválasztás összekapcsolódik azért, hogy a vállalat érkező villanyautóinak jövőképét bemutassák. Az oldalajtók alján elhelyezett légbeömlők lehetővé teszik a tisztított levegő áramlását, a Clean Air technológiáján keresztül folyamatosan tiszta levegőt biztosítva a jármű belsejében. Emellett a kezelt levegőt tiszta levegőként kerül vissza a légkörbe.


A belső gyapjú alapú filcszőnyegein a tiszta levegő áramlását a természetben lévő víz folyása inspirálta. A belső tér színei és anyagai arra ösztönzi az utasokat, hogy a halvány hangulatvilágításnak köszönhetően több időt töltsenek az autóban, miközben a finoman megnyugtató modulált színek a pihenést és a relaxációt szolgálják.


A „Prófécia” név tükrözi a koncepció célját, mivel fényes jövőképet vetít elénk mind a Hyundai jövőbeli formaterveiről, mind pedig a holnap villanyautó-vásárlóinak innovatív mobilitási megoldásairól.


Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését