Michelisz Norbi a Hyundainál folytatja!


A Hyundai Motorsport bejelentette a WTCR Túraautó-világkupa ügyfélcsapatainak versenyzői felállását, amelyben többek között továbbra is számítanak a tavaly világbajnok Michelisz Norbira.   

Egy nagyon erős 2019-es szezont követően a BRC Racing Team két i30 N TCR autóval fog rajthoz állni, miután az autóval mindkét utóbbi szezonban elhozták a versenyzői kupát. Gabriele Tarquini 2018-ban emelhette a magasba a trófeát, míg tavaly decemberben Malajziában csapattársa, Michelisz Norbert tehette meg ugyanezt. A páros teljesítménye elengedhetetlenül fontos volt azért, hogy az i30 N TCR hírnevét emelje, amely a WTCR legsikeresebb versenyautójaként a sorozat 20 versenyéből 13-at megszerzett.


Ebben a szezonban a BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse zászlaja alatt a cél nemcsak a versenyzők bajnoki címének megszerzése, hanem az, hogy a BRC Racing Team saját jogon is bajnok legyen. „Úgy érzem, a BRC-vel és Gabrielével, mint csapattársammal is nagyon jól együtt tudunk működni és ezt az is mutatja, hogy az elmúlt két szezonban milyen eredményeket sikerült elérnünk. Tudom, hogy már megvan a bajnoki címem, de azt is tudom, hogy 2020-ban még gyorsabbak lehetünk. ” – mondta Norbi. „Máris izgatottan várom az új WTCR szezont és azt, hogy visszatérhessek az i30 N TCR volánja mögé. Nagyszerű lenne, ha a BRC-vel együtt első alkalommal 2020-at mindkét címmel fejeznénk be” – tette hozzá Gabriele Tarquini.


A másik két Hyundai i30 N TCR versenyautót az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team fogja pályára küldeni a világversenyeken. A csapat nevét a motorsport rajongói már ismerhetik, hiszen az a Hyundai i30 N TCR versenyautóval máris a világ egyik legsikeresebb csapata. Az Engstler Motorsport már 2018 óta a Hyundai Motorsport ügyfele, amely győzelmeket aratott a TCR németországi, kínai és a maláj bajnokságban, a versenyzőik pedig a túraautó-kupák három sorozatában is versenyeztek.


A csapathoz Nicky Catsburg csatlakozik a WTCR-ben elsőként debütáló csapathoz, miközben a holland már a második évadát kezdi meg az az i30 N TCR volánjánál. „A sorozat a világ legjobb versenyautóival és legjobb túraautó-pilótáival rendelkezik, és minden pálya hihetetlenül versenyképes. Izgatottan várom az új csapattal a második szezonomat.”


Luca Engstler, a Hyundai Motorsport Junior Pilóta programjának tagjaként mostantól teljes erőbedobással vehet részt a versenyeken. A német pilóta irigylésre méltó eredményeket ért el a TCR versenysorozatokban, nevéhez máris négy bajnoki cím társul. Engstler emellett szabadkártyásként kétszer a legjobb tízben végzett a WTCR szlovák versenyén 2019-ben, majd később Makaóban debütált. „A WTCR-be jutás valóban egy álom volt számomra. A tavalyi Junior program részeként lehetőségem volt kihasználnia Hyundai tudását és olyan emberektől tudtam tanulni, mint Norbi, Gabriele és Nicky. Remélhetőleg meg tudom nekik hálálni ennek a támogatásnak egy részét és segíthetek nekik az i30 N TCR-t a mezőny élén tartani” – mondta Engstler


Az elkövetkező szezon a pilóták és a csapatok számára egyaránt számos ismeretlen tényezőt tartogat a 2020-as bajnoki címért folytatott küzdelemben. Ebben a szezonban egy újragondolt kompenzációs súlyelosztást vezetnek be, míg az autók Goodyear gumiabroncsokon fognak futni. A WTCR idén először több új versenypályára is ellátogat, köztük a Hyundai hazai, dél-koreai versenyének helyet adó Inje Speedium pályára.


 „Versenyautónk máris fantasztikus rekordokkal dicsekedhet a WTCR mezőnyében és az alapján, hogy  ügyfélcsapatok és versenyzők a 2020-as szezonra megkapják az autót, úgy látszik, a sikerek a következő szezonban is folytatniuk kell. A BRC Racing Team és az Engstler Motorsport a világ legsikeresebb TCR csapatai, így nagyszerű, hogy mindkettőjük a Hyundai Motorsport ügyfele” – mondta Andrew Johns, a Hyundai Motorsport értékesítési vezetője.  

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését