Az ifjabb Chung lett a Hyundai csoport elnöke


A Hyundai Motor Group igazgatótanácsa a Hyundai Motor ügyvezető alelnökét, Eui-sun Chungot választotta Dél-Korea legnagyobb autógyártójának első számú vezetőjévé.  

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy az autógyártó igazgatótanácsa a most 49 éves Eui-sun Chungot nevezte ki a vállalat első számú vezetőjévé. Ezt a posztot 21 éven keresztül, 1999 óta apja, Mong-koo Chung viselte eddig. A kinevezéssel az autógyártó csoport kifejezte azon akaratát, amely szerint újabb tisztségével minél előbb túl kell lépni a koronavírus okozta krízisen.


A Hyundai alapítójának fia, az idősebbik Chung az idei évi rendes közgyűlésen megvált belső igazgatói posztjától, amely arra enged következtetni, hogy ezzel fiának készíti elő az utat az igazgatótanács elnöki pozíciójához. Ennek ellenére ez nem jelenti azt, hogy az idősebbik Chung a teljes hatalmat átadta volna fiának. A 81 éves Chung poszt nélküli igazgatóként továbbra is a vállalatnál marad, ahol továbbra is fontos döntéshozó marad.   

A vállalat tájékoztatójában kifejtették, hogy a cél, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban reagáljanak az üzleti környezet olyan kedvezőtlen változásaira, mint a kialakuló globális gazdasági válság és az autóipar paradigmáinak drasztikus változásai. „Arra számítunk, hogy az igazgatóság menetrendjének és működésének iránymutatásai alapján javíthatunk munkánk hatékonyságán" – mondta egy Hyundai tisztviselő. "A Hyundai tovább erősíti igazgatóságának szakértelmét, függetlenségét és átláthatóságát, és a jövőben folytatja a további fejlesztésre irányuló erőfeszítéseit."


Eui-sun Chungot, a Kia Motors elnökét 2018 szeptemberében nevezték ki alelnöknek. A 2019-es közgyűlésen a részvényesek a Hyundai Motor és a Hyundai Mobis vállalatok ügyvezetői posztjaira is őt választották meg. Időközben a Hyundai Motor Group a közgyűlésen felülvizsgálta alapszabályát annak érdekében, hogy megkezdje a vállalat intelligens mobilitási szolgáltatóvá történő átalakulását. 

Forrás. businesskorea.co.kr, koreaittimes.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését