A Hyundai Sonata új hanggenerátora nyugalmat áraszt


Elfelejthetjük a bömbölő motorokat és a csikorgó gumikat, a Hyundai új Sonatájának belső terében akár a vízesés vagy ropogó tábortűz hangját is hallgathatjuk. 

A Hyundai új 2020-as modellévű középkategóriás Sonata limuzinja jó eséllyel pályázik az idei év legszokatlanabb autófelszerelési díjára. A Sonata opciós navigációs berendezése ugyanis olyan természetes hanghatásokat képes megszólaltatni, mint a „életteli erdő”, „szabadtéri kávézó”, vagy éppen a „nyugodt tenger hullámzása”.   

Hanggenerátorokat manapság egyre több autógyártó használ, ám ezek elsősorban arra szolgálnak, hogy a valósnál is vérpezsdítőbb hangokat csaljanak ki az autóból és a bent ülők jól szórakozzanak közben. A Hyundainál azonban most ezt a rendszert sokkal inkább arra használják, hogy a zsúfolt és frusztráló csúcsforgalomban megnyugtassák a sofőrt, segítve ezzel a biztonságos célba érést.


Attól azonban nem kell tartani, hogy a dugóban ragadt Sonata sofőrje elaludna a volánnál, különösen az „életteli erdő” megszólaltatásakor. Ebben vannak olyan részek, ahol mintha egy papagáj sikítana fel egy esőerdőben. Ezkülönösen az arizonai sivatagban tartott menetpróbán igencsak fura lehetett, de mégsem olyan szokatlan, mint a „havas falu” téma ropogó lépései, amely még az autó hátsó hangszórói felől a gyerekek kuncogását is tartalmazza.

Nem biztos, hogy ez a funkció mindenkinek tetszeni fog, de épp ez a modern, elektronikai rendszerekkel teletömött autók szépsége: az autógyártók jelentős többletköltség nélkül, csupán néhány óra alatt összerakható szoftver segítségével új funkciókat adhatnak az autóhoz. És annyi bizonyos, hogy lehetnek olyan helyzetek, amikor a természet hangjai jól jöhetnek.  

Forrás: usatoday.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését