Végleges formájában tesztelik a Hyundai Kona N változatát


A Hyundai idén nemcsak arra készül, hogy népszerű Kona kiterepjáróját frissítse, de emellett a facelifttel egy időben érkezik a Kona kínálat legerősebb N sportváltozata is. 

A Hyundai Motor idén számtalan újdonságot készít elő, amelyek között ott van a Kona frissítése is, amelyről korábban már jelentek meg kémfotók. Most azonban a vállalat mérnökei a Kona hagyományos változatai mellett megkezdték a Kona nagyteljesítményű változatának tesztelését is, amely az első crossover lesz az N sportmárka kínálatában. 


A tesztre fogott prototípus természetesen vastag álcázást viselt, amely szinte teljesen elfedi a Kona jellegzetes vonásait, ám arra lehet számítani, hogy az N csúcsverzió a típus modernizált változatára fog épülni. A vastag takarók ellenére néhány olyan fontos részletet viszont nem sikerült eltakarni, mint pl. a szélesebb kerékívek, a vörös féknyergekkel rendelkező Brembo fékek és a méretes dupla hátsó kipufogók. Érdekes módon a Hyundai mérnökei a Cupra Atecához mérik a Kona N tudását, holott a spanyol típus jóval nagyobb és egyben drágább is.   


A Kona sportos változatának tervei még egészen 2018 májusáig nyúlnak vissza, amikor arról lehetett pletykákat hallani, hogy a vállalat sportrészlege egy prototípust már megépített, csak a gyártási engedély hiányzik még. Ezt a mostani fotók alapján végül megkapták, így a fejlesztés tovább folytatódhatott, eredményeit pedig ezek a kémfotók bizonyítják. 


Ugyan a Kona N erőforrásáról nincs hivatalos információ, arra lehet számítani, hogy az új modellváltozat ugyanazt a kétliteres turbós benzinmotort kapja majd, ami az i30 és a Veloster N változatait mozgatja. Ez a motor eddig 275 lóerős teljesítményt és 352 Nm nyomatékot tudott leadni, ám ha a ráncfelvarrott i30 N bemutatkozik, ez valószínűleg 280 lóerő körülire nőhet. Ehhez az új erőforráshoz a Hyundai az eddig kínált hatfokozatú kézi mellett egy vadonatúj, 8 fokozatú duplakuplungos DCT váltót is kínálni fog.


A Kona N minden bizonnyal a a Kona többi változatának ráncfelvarrásával egy időben mutatkozhat be valamikor az idei év második felében.  

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését