A Hyundai az amerikai Energiahivatallal együtt fejleszti üzemanyagcellás technológiáját


A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy az amerikai Energiaügyi Hivatallal együttműködve igyekszik bővíteni a hidrogén üzemanyagcellás technológia használatát és annak újításait. 

A Hyundai Motor Group képviseletében Eui-sun Chung, a vállalat ügyvezető alelnöke nemrég egy szándéknyilatkozatot írt alá az Energiahivatal washingtoni székhelyén, amikor találkozott Mark W. Menezes amerikai energiaügyi főtitkárral és megvitatták a jövő hidrogénalapú társadalmával kapcsolatos vízióikat és irányzatokat. 


„Arra számítunk, hogy a legújabb együttműködés szinergiákat fog létrehozni, mivel az Egyesült Államok lelkesen népszerűsíti a hidrogén üzemanyagcellás technológiát, és érdekli a hidrogénenergiában rejlő lehetőségek" – mondta Chung. A két fél azt tervezi, hogy együttműködésük révén a hidrogén üzemanyagcellás járművek és töltőállomások üzemeltetésével kapcsolatos ipari adatokat megosztják az államilag működtetett intézetekkel, vállalatokkal és tudományos körökkel, hogy a kapcsolódó technológiát és a globális felhasználást tovább tudják fejleszteni és bővíteni.


A Hyundai szerint a mostani megállapodás értelmezhetővé teszi az Egyesült Államokban a technológia alkalmazásának terjesztését, mivel most csak korlátozott számú hidrogénüzemű jármű van,azok is főként csak Kaliforniában. Az Egyesült Államokban található a legtöbb üzemanyagcellás autó található a világon, a 2019-es adatok szerint 7 937 darab. Ez összhangban van az Egyesült Államok kormányának H2FIRST projektjével is – Hidrogén üzemanyag-ellátási infrastruktúra-kutatás és töltőállomás-technika – amelyet az Energiaügyi Hivatal Üzemanyagcellás Technológiai Irodája indított el 2013-ban.

A projekt célja annak biztosítása, hogy az üzemanyagcellás járművek használói a hagyományos benzinkutakhoz hasonló pozitív üzemanyag-töltési élményt kapjanak, miközben az Egyesült Államok kormánya szándéka szerint egyre több ilyen járművet vezetnek be a fejlett üzemanyag-technológiára való áttéréssel. A megállapodás értelmében a Hyundai 5 darab Nexo üzemanyagcellás autót biztosít és támogatja a töltőállomások létrehozását Washingtonban.


Az autógyártó szerint az üzemanyagcellás járművek számának bővítésén túl a hidrogén töltőállomások washingtoni megnyitása szimbolikus jelentőségű, mivel ott működnek a fontosabb szövetségi kormányhivatalok és intézetek. Az Hyundai csoport és az Egyesült Államok energiaügyi hatóságai különböző út- és hőmérsékleti viszonyok között fogják tesztelni a Nexót, hogy megbizonyosodjanak az üzemanyagcellás rendszer tartósságáról, üzemanyag-hatékonyságáról és teljesítményéről. Az így kapott adatokat megosztják a hidrogéniparral foglalkozó tudományos élet szereplőivel, a kormányzati ügynökségekkel és a szakértőkkel, amelyek révén új együttműködési kapcsolatokat alakíthatnak ki a kutatási és a személyzetfejlesztési programok számára.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését