Nagyon más lesz a Hyundai platósa


Egyre közelebb kerülünk a Hyundai első valódi platós kisteherautójának bemutatójához, amely nagyon más lehet, mint amit eddig ettől a kategóriától megszoktunk.  

Nemrég a Hyundai mérnökei megkezdték a Santa Cruz pickup kisteherautó országúti tesztelését a világ különböző tájain Koreától az Északi sarkkörig, ahol egy befagyott tó havas jegén próbálták ki a z új modellt. Ahogy az lenni szokott, a pickup is vastag álcázást viselt, de ennek ellenére néhány részlet láthatóvá vált, amelyek alapján elkészült egy rajz az új modell lehetséges kialakításáról.    

Ezen az autó néhány helyen elég durvának hat, de a legfontosabb úgyis az autó első kialakítása. Ezen is jól látszik, hogy az új Santa Cruz végleges formaterve jelentősen eltér attól a tanulmánytól, amit még 2015-ben Detroitban mutattak be. Hatalmas, 3 dimenziós mintázatú hűtőmaszk, amelynek szélein megjelennek a menetfények jelennek meg, ezek pedig felül kétoldalt folytatódnak.  Alattuk vélhetően külön egységben jelennek majd meg a fényszórók. Az egész kialakítás hasonló, mint amit legutóbb a Vision T tanulmányon láthattunk. 


„A Santa Cruz azokhoz szól, akik a kompakt crossoverek összes hagyományos előnyét szeretnék, de emellett a nyitott plató hétköznapi sokoldalúságát is igénylik. Ez az autó egy teljesen új szegmenst hoz létre, amely sikeresen ötvözi a képességeket és a hasznosságot az új vásárlóközönség, különösen a millenniumi generáció ki nem mondott igényeinek kielégítésére " – állt a Hyundai egy korábbi nyilatkozatában. Tehát ez nem egy újabb Ford F-150 lesz, hanem egy teljesen új teherautófaj.

Az egységes karosszéria-konstrukción és a gyártás helyszínén kívül azonban nem sok mindent lehet tudni az új Hyundai modellről. A nemrég bemutatott Kia Sorentóban viszont bemutatkozott az új 185 lóerős 2.5 literes GDI motor, amely valószínűleg a Santa Cruz modellbe is bekerülhet, ami mellett egy új hathengeres dízelmotorról is pletykálnak. 

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését