Íme a Hyundai WTCR pilótáinak rajtszámai


A Hyundai Motorsport i30 N TCR versenyautójával az idei WTCR szezonjában rajthoz álló négy pilóta bemutatta idei rajtszámait és különleges tervezésű logóikat.

A 2019-es szezon győztese, Michelisz Norbert, aki a BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse csapatban maradt, elhagyta régóta bejáratott 5-ös rajtszámát, miután a tűraautó-világkupa eddigi legizgalmasabb malajziai fináléjában elnyerte a címet. Ennek köszönhetően Norbit az a különleges megtiszteltetés érte, hogy csapattársától, Gabriele Tarquinitől átvehette az 1-es rajtszámot. 


„Tényleg nagyon elgondolkodtam azon, hogy melyik rajtszámot szeretném használni ebben az évben" – mondta Norbi. „A WTCC-ben szinte teljes karrieremet az ötös rajtszámmal versenyeztem végig, majd azóta is, miután csatlakoztam a BRC Racing Teamhez, így nehéz volt változtatni. Azt akartam, hogy a szám a logóm részeként szerepeljen, így az egyes szám az M kezdőbetűm részévé vált, és hazám nemzeti zászlajának piros, fehér és zöld színében jelenik meg.”


Gabriele Tarquini egy olyan rajtszámhoz tér vissza idén, amellyel már rengeteg sikert ért el az i30 N TCR kormányánál: a 30-as. Ezt a számot használta 2018-ban, amikor megnyerte a WTCR első bajnoki címét, de azon az autón is ez a rajtszám szerepelt, amelyet a 2017-es TCR nemzetközi sorozat kínai fordulóján az akkor vadonatúj modellt legelső versenyén győzelemre vitt. „Ugyanaz a vadállati dizájnom lett, mint tavaly, ami passzol az olasz „cinghio” becenevemhez, csak a rajtszámom változott” – mondta Tarquini. "Nyilvánvaló, hogy hiányozni fog az egyes szám az autómról a WTCR idei szezonjában, de vissza akarom szerezni, így ugyanazt a számot választottam, mint amivel 2018-ban győzni tudtam."


A Hyundai Motorsport második ügyfélcsapataként az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team a WTCR-ben ugyan új csapatként jelenik meg, ám mind a versenyzők, mind pedig a rajtszámok is ismerősek. Nicky Catsburg megtartja a 88-as számot, amit tavalyi debütálása óta viselt autóján. „Azért választottam a 88-as rajtszámot, mert emlékeztet az otthonomra, amikor távoli versenypályákon vagyok. Augusztus nyolcadikán nősültem, így ez jó kapcsolódás a családommal, miközben versenyzek” – magyarázta Catsburg.


Új csapattársa, Luca Engstler azt a 8-as számot fogja használni a versenysorozat első teljes évében, amellyel korábban az i30 N TCR-en már a világ minden táján szerepelt. „Amióta sporttal foglalkozom, a rajtszámom mindig 8-as volt" – mondta Engstler. „Eredetileg azért választottam, mert március 8-án van a születésnapom, de soha nem fogom megváltoztatni meg, kivéve ha  bajnok leszek! Szeretném megtartani a 8-as számot a karrierem hátralévő részében, pont ezért is nagyon jó, hogy a szám – oldalára fektetve – a végtelenséget szimbolizálja.”

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését