Hollywoodban debütál a vadonatúj Hyundai Elantra


A Hyundai egy előzetes rajzot tett közzé új generációs Elantra modelljéről, amelynek világpremierjét még ebben a hónapban tartják meg a kaliforniai Hollywoodban.

A Hyundai Motor kétségtelenül egyik legsikeresebb modellje az Elantra, amt még 1990-ben mutattak be, azóta pedig több mint 13,8 millió példány kelt el belőle világszerte. Az új, immár hetedik generációs modell „Paraméteres Dinamika” formatervezésével a Hyundai visszatér az Elantra sportlimuzinos gyökereihez, amely egy új platformon minden eddiginél hosszabb, alacsonyabb és szélesebb négyajtós sportkupéformát kapott.  


A vállalat most nyilvánosságra hozta az első fotót a 2021-es Elantra modelljéről. Az érkező hetedik generációs modell parametrikus vonalaival és felületeivel sarkos, agresszív kialakítást kapott, amely illik a Hyundai új formaidentitásába. A vadonatúj 2021-es Elantra kialakítása a Paraméteres Dinamika révén hangsúlyozza progresszív és egzotikus jellegét. A csúcstechnikai megoldások és a formatervezési innovációk korszerűvé teszik az autó megjelenést. 


A Parametric Dynamics formanyelvet alapvetően a fejlett digitális formatervezési technológia keltette életre. A paraméteres dinamika fő eleme, ha három vonal egy pontban fut össze. Ez a formatervezési irányzat merész kihívás, amelyet az autók tervezése során eddig elkerültek, ám ezzel a Hyundai is jelzi az Elantra úttörő szellemiségét. 


A magával ragadó belső tér elrendezése a vezetőre összpontosító felhasználói élményt nyújt. Az alacsony és a széles felépítés vonalai az ajtótól indulnak és egészen a középkonzolhoz kapcsolódnak, míg a két harmonikusan integrált kijelzőből álló nagy felület tovább emeli az autó sportos ihletését. A sajtóanyag ugyan nem említi, de az Elantra a többi új modellhez hasonlóan egy teljesen digitális műszeregységet kap.


Az új Elantra erőforrásairól szintén nem tesznek említést. A motorkínálat várhatóan számos lehetőséget kínál, viszont ebből néhányat csak a hazai, dél-koreai piac kaphat meg. Az alap továbbra is egy 1.6 literes szívóbenzines lesz, ám emellett lesz egy szintén1.6-os T-GDI és egy kisebb, vadonatúj 1,2-es T-GDI benzines is. A legtöbb változat a kézi mellett elérhető lesz CVT automatával is. És abban is biztosak lehetünk, hogy az Elantrából is készül valamilyen villamosított (hibrid, elektromos) verzió, ahogy sportos N, illetve N Line kivitelt is bemutatnak majd.    


A közlemény szerint nem kell sokat várnunk a vadonatúj Hyundai Elantra világpremierjére, amely március 17-én lesz a kaliforniai West Hollywoodban.  


Forrás: hyundaimotorgroup.commotor1.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését