Hivatalos filmen az új Hyundai i20 N előzetes


A Hyundai következő N szériás sportmárkájának következő terméke az i20 kisautóból készül, amelynek bemutatkozó videójának végén sejtelmesen feltűnik a nagyteljesítményű változat is. 

A Hyundai Motor még 2013-ban hozta létre az N sportrészleget, amelynek logója 2014-től már ott díszelgett a Rali-világbajnokság futamain induló i20 WRC motorházán. Ebből logikusan következett volna, hogy az N első utcai sportautója  az i20-ból készült volna, ám úgy tűnik, addigra már kész volt a most leváltott második generáció, az összegyűjtött tapasztalatokat pedig inkább az új i30 N-ben kamatoztatták.

Most azonban hamarosan elérkezik az idő, hogy a kis i20 is megkapja az N Performance sportcsomagját. A vállalat néhány hete mutatta meg először az i20 harmadik generációjának első fotóit, a világpremier azonban a Genfi Autószalon lefújása miatt végül elmaradt. A Hyundai osztrák importőre viszont készített egy kedvcsináló filmet a típushoz, amelynek végén egy sejtelmesen sötétbe burkolózó i20 is feltűnik. 


A „Folytatjuk” felirat előtt felbukkanó alakzat formái, kialakítása alapján egyértelműen a nagyteljesítményű N változatként azonosítható. Erre utalnak az olyan részletek, mint a széles és peremes könnyűfém felnik, a mélyre húzott első lökhárító, a sejtelmesen vöröses küszöbtoldat, vagy a hátsó tetőszárny. Mást nem mutat egyelőre a videó, de ha már ennyit láthatunk, az autó várhatóan hamarosan készen áll arra, hogy bemutassák. 

Az új i20 technikai részleteiről egyelőre semmilyen biztos információ nincs, ám a pletykák szerint a sportmodellt többek között a Hyundai korábbi Veloster Turbo változatát is hajtó 1.6 literes, turbófeltöltéses benzinmotorja mozgathatja, amelynek maximális teljesítménye akár 204 lóerő is lehet. És az i30 N példájából kiindulva valószínűleg lesznek ugyanolyan trükkök, mint pl. a többféle üzemmód, adaptív lengéscsillapítás, aktív differenciálzár és kipufogó vezérlés, stb. 


Forrás: youtube.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését