Offenbach polgármestere is elektromos Hyundaira váltott


A Hyundai Motor európai központja már évtizedek óta a németországi Offenbachban van, ahol a város polgármestere mostantól a koreai autógyártó jóvoltából egy Hyundai Ioniq Electric villanyautóval járhatja régióját.

Dr. Felix Schwenke nemrég átvette Premium felszereltségű Hyundai Ioniq Electric szolgálati autóját, amelyet az elkövetkező tizenkét hónapban, mint az offenbachi székhelyű autógyártó flottájából származó lízingjárművet használhat. „Polgármesterként fontos számomra, hogy jó példát mutassak az klímavédelem területén, ugyanakkor pedig szemmel tartsam az Offenbach városát is, amikor munkám során egy szolgálati autót kell használnom” – mondta a polgármester. „Ezért kezdettől fogva egyértelmű volt számomra, hogy az én hivatali időmben az új szolgálati autók az elődömhöz hasonlóan nem nagy, nemes, régi stílusú autók lesznek, hanem azokat inkább a modern technológia és a hajtáslánc alapján választjuk ki.”


Az Offenbachban született 40 éves politikus két éve látja el polgármesteri tisztségét. Legfontosabb küldetése, hogy Offenbach városát gazdasági szempontból erősítse. „Az új szolgálati autóm kiválasztásakor szándékosan egy Offenbachban székhellyel rendelkező autógyártót választottam, mivel a Hyundai csoport számos vállalata fontos jelentőséggel bír Offenbach számára és a Hyundai vállalattal kiépített szoros kapcsolat fontos számomra.”

Jürgen Keller, a Hyundai Motor Deutschland ügyvezető igazgatója az autó átadásakor rámutatott a Hyundai és Offenbach városának közös érdekeire. „A Hyundai évek óta Offenbach városához kötődik és folyamatosan együttműködik a felelős hivatalok embereivel és szervezetekkel a régiónk fenntarthatósági politikáján. A tény, hogy Dr. Schwenke a Hyundai Ioniq Electric modellel közlekedik a város utcáin, felhívás a jövő mobilitási megoldásainak használatára." – mondta Keller. 


A Hyundai az európai központjával és a németországi importőrével együtt az offenbachi Kaiserleipromenade téren található. A két vállalatnál összesen körülbelül 450 ember dolgozik. Ezen felül a Hyundai a Rüsselsheimben található fejlesztési központjával, az Alzenauban működő motorsport-részleggel és a Frankfurt am Mainban található Hyundai Capital Bankkal, valamint a Rajna-Majna régió további Hyundai vállalatával képviselteti magát a térségben. Összességében a Hyundai bármely más német importmárkánál több, 1 300 alkalmazottat foglalkoztat közvetlenül. A Hyundai a legerősebb ázsiai márka Németországban, 129 500 darabbal 2019 rekord értékesítési eredménnyel zárult.

A Hyundai évek óta támogatja a fenntartható mobilitást és jelenleg az egyetlen olyan autógyártó, amely az összes létező alternatív hajtást szériában kínálja. Az Ioniq modellel a Hyundaiegy  olyan járműkoncepciót kínál, amelyet kifejezetten alternatív hajtásokhoz fejlesztettek ki és tisztán elektromos járműként, hibridként vagy plug-in hibridként is megvásárolható.


A tavalyi ráncfelvarrás során az Ioniq külső és belső kialakítását is átdolgozták. Az autó többek között megkapta a BlueLink telematikai rendszert, egy 10,25 hüvelykes színes érintőképernyőt és az eCall segélyhívó rendszert is. Az Ioniq Electric tisztán elektromos modell hatékonyabbá is vált, így a WLTP szabvány szerinti hatótáv több mint 310 kilométerre növekedett.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését