Végleges formában tesztelik az új Hyundai i20 sportváltozatát


A Hyundai mérnökei korábban a mostani i20 karosszériájába bújtatva tesztelték az i20 nagyteljesítményű N változatának szerkezetét, amire most felkerült a végleges forma.

A hónap elején, az új i20 egyik előzetes bemutatófilmjének legvégén már láthattunk egy véletlenül vagy szándékosan ottfelejtett i20 N sziluettet, most pedig a kémfotósoknak sikerült első alakalommal elcsípni az új kompakt kisautó legvadabb változatának prototípusát. Ugyan a tesztpéldányon nem ugyanolyan felnik vannak, mint az előzetesben, egyértelműen látszik, hogy az új modell az i20 N változata lesz.   


A méretes felnik mögött ugyanis vörös féknyergek virítanak, hátul pedig egy dupla kipufogócsöves rendszer lapul, ráadásul a nagy hátsó tetőszárny még a takaróponyvák alól is jól látható. Igazából a felnik, a kipufogó már a tavaly nyáron tesztelt korai i20 N prototípuson is megfigyelhetőek voltak, amit a Hyundai nürburgringi tesztközpontja közelében és a Nürburgring aszfaltcsíkján is kipróbáltak a mérnökök.  


Miközben a legvadabb elképzelések szerint az i20 N-be is beraknák a nagyobb i30 testvér 2 literes, 275 lovas turbómotorját, valójában reálisabb elképzelés, hogy az i20 N inkább a Hyundai-Kia konszern jól kidolgozott 1.6-os T-GDI erőforrását kaphatja meg. Ez a motor kicsit megtuningolva akár 200 lóerő feletti teljesítményre és 265 Nm nyomatékra is képes lehet, akárcsak a Kia Ceed GT-ben, amivel jó ellenfél lehet a Volkswagen Polo GTI változatának. 


Az új i20 N hivatalos bemutatója valamikor az idei év második felében várható, talán a Párizsi Autószalonhoz időzítve. Ezután a forgalmazás Európa legnagyobb piacain 2020 végén vagy 2021 első hónapjaiban kezdődhet meg és ekkorra már akár az új Kona N is megérkezhet az egyre bővülő N sportmárka palettájára. 

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését