A Hyundai vezére is bekerül az Autóipari Hírességek közé


Mong-koo Chungot, a Hyundai Motor Group legfelső vezetőjét életútja alatt elért rendkívüli eredményeinek legmagasabb kitüntetéseként idén beválasztották az Autóipari Hírességek Csarnokába. 

Mong-koo Chung az első olyan koreai autóipari vezető, akit beválasztottak az 1939-ben alapított és azóta világszerte közel 800 vezetőt kitűntetett Autóipari Hírességek Csarnokába. „Az Autóipari Hírességek Csarnokába olyan személyek kerülhetnek be, akik teremtettek, alakítottak és változtattak a mobilitási piacon. Ezek az emberek túlléptek és kiemelkedtek a többiek közül – hatásuk volt az innovációra, az üzleti működések fokozatos változására, valamint a fogyasztókra és a közvéleményre is” – mondta Sarah Cook, a Hírességek Csarnokának elnöke.


A Hírességek Csarnokába bekerülni az iparág legrangosabb és legbecsesebb díja. A korábban itt helyet kapottak között van Henry Ford, a Ford Motor alapítója, Thomas Edison amerikai feltaláló, Karl Benz, a Mercedes-Benz alapítója, Soichiro Honda, a Honda Motor alapítója és Kiichiro Toyoda, a Toyota Motor alapítója is. 


Az Autóipari Hírességek Csarnoka szerint a Hyundai Motor Group Chung tevékenysége révén válhatott sikeressé. Chung öröksége párhuzamba állítható olyan más legendás autóipari személyiségekkel, akik alapítottak egy autóipari vállalatot és globális sikerre vitték azt. Chung vezetése által a Hyundai Motor Korea legnagyobb autógyártójává, a Hyundai Motor Group pedig a világ ötödik legnagyobb autóipari csoportjává vált. Chung számos figyelemreméltó eredményt ért el, köztük a Kia Motors vállalatot is a csoport részévé tette, a kulcsfontosságú régiókban épült új gyárakkal (USA, Európa, Kína, India, Brazília és Oroszország) bővítette a csoport növekedését és egy nagyon hatékony vertikálisan integrált üzleti struktúrát hozott létre, amelyben az acéltól a járművekig minden készül.  


Korea egyik vezető üzleti vezetőjeként Chung a nemzet autóiparának és gazdaságának fejlesztésének kitartó képviselője volt. Az 1990-es évek ázsiai pénzügyi válságának összeomló koreai autóiparában Chung sikeresen újjáélesztette a Kia Motors vállalatot és globális autómárkává fejlesztette. Chung vezetésével a Hyundai Motor Group gyorsan bővülve felért a világ vezető autógyártóinak szintjére, akikkel ma már közvetlenül verseng. Ennek eredményeként Chung erőfeszítései globális autóipari térképet és a koreai gazdaság változását is hosszú távon befolyásolták.


A globális versenyképesség érdekében Chung nagy hangsúlyt fektetett a minőségirányításra. Megalapította a szabványos üzemgyártási rendszert, amely bárhol gyorsan beépíthető, hogy segítsen biztosítani a folyamatos, magas színvonalú termelést, ami a Hyundai és a Kia modellek világszerte elnyert számos minőségi díjával bizonyított már. Chung a vállalat versenyképességének további fokozása érdekében a világ egyik legnagyobb kutatási és fejlesztési központját is létrehozta.


Chung emellett hozzájárult az nyersanyagipar növekedéséhez is azáltal, hogy integrált acélgyártási rendszert épített fel és rendkívül hatékony vertikálisan integrált üzleti struktúrát alakított ki, amely az acéltól a járművekig mindent képes gyártani. Az integrált acélgyár lehetővé tette a csoporton belüli szinergiák maximalizálását és a környezetvédelmi szempontból fenntartható gyártást azáltal, hogy létrehozta a világ első erőforrás-körforgás üzleti struktúráját.


Chung elnök innovatív vezetői és üzleti filozófiáját az elmúlt évek során már számos díjjal és elismeréssel jutalmazták, többek között 1996-ban a Koreai Vállalatvezetők Szövetsége, illetve a Business Week Auto magazin 2004-ben az Év vezérigazgatójának választotta, az Automotive News 2005-ben a Legjobb Ázsiai Autóipari Vezéré választotta.

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését