Nem lesz konnektoros Hyundai Sonata hibrid


A Hyundai nemrég mutatta be az akár napelemmel is felszerelhető Sonata hibridváltozatát Amerikában, ahol azt is bejelentették, hogy az új modellből plug-in verzió nem készül. 

A Hyundai Motor az idei Chicagói Autószalonon mutatta be a Sonata limuzin környezetbarát hibridváltozatát amelyet akár a 12 voltos, akár a lítium polimer hibridakkukat is tölteni képes napelemes tetővel is fel lehet szerelni. A vállalat vezetői ezen az eseményen azt is elárulták, hogy az új Sonata modellből nem terveztek konnektoros hibridverziót. Ehelyett más kategóriákban mutatnak be hasonló változatokat. 

"A hobbiterepjárók iránti érdeklődés növekedésével a Hyundai egyre több villamosított crossovert, köztük plug-in hibrideket is tervez bemutatni a jövőben" - mondta Miles Johnson, a Hyundai Motor America szóvivője, aki azt is elárulta, hogy az új Sonata Hybrid akár 24 százalékkal takarékosabb lehet, mint a korábbi változat. 


A kifutó Hyundai Sonata Plug-in Hybrid modellt 2016-ban mutatták be, majd 2018-ban frissítették, ám mostanáig elsősorban csak Kaliforniában vált elérhetővé. A plug-in hibrid változat 45 kilométeres elektromos hatótávval rendelkezik, ha pedig kimerül az akku, az autó átlagfogyasztása 6 liter/100 km, vagyis a teljes hatótáv 966 km.

A Hyundai Motor tehát a zsugorodó limuzinpiac helyett a hobbiterepjárók felé fordul. Még az idén bemutatják az új Tucson és a Santa Fe frissített változatát, amelyekből hagyományos és konnektoros hibridverziót is piacra dobnak. 

Forrás: greencarreports.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését