Visszavonul a Hyundai elnöke


A Hyundai Motor Group eddigi vezetője, Mong-koo Chung a csoport márciusi ülésén várhatóan lemond igazgatótanácsi elnöki tisztségéről. 

A Hyundai Motor bejelentette, hogy az igazgatótanács nem jelölte újból a 81 éves Mong-koo Chungot ügyvezető igazgatóként a március közepére, a részvényesek számára meghirdetett ülésen. Chung az elmúlt két évtizedben vezette a Hyundai igazgatótanácsát és legutóbbi hároméves ciklusa a Hyundai március 16-án lejár.

A Hyundai Motor várhatóan Eui-sun Chung ügyvezető alelnököt fogja kinevezni az ország legnagyobb autóipari vállalatcsoportjának elnökévé. Mong-koo Chung egyetlen fiaként, Eui-sun gyakorlatilag 2018 óta vezette a csoportot. Tavaly őt választották a Hyundai Motor és a Hyundai Mobis leányvállalat vezérigazgatójává.


Vezetése alatt az autókonszern merészen belépett olyan területekre, mint az autonóm vezetés és a jövő mobilitása. A vállalat szerint a közelgő részvényesi ülés során néhány további vállalkozást is felvesznek a Hyundai alapszabályába. Mong-koo Chung irányítása alatt sikerült a Hyundai Motorból és a Kia Motorsból álló csoportot a világ ötödik legnagyobb autógyártó konglomerátumává tenni.

Mog-koo Chungot nemrég beválasztották az amerikai Autóipari Hírességek Csarnokába is, amivel a vállalatvezető az első olyan dél-koreai személlyé válhatott, aki megkapta ezt a magas rangú elismerést. 

Forrás: upi.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését