Megérkezett a Hyundai Verna indiai változata


Amíg a Creta esetében a Hyundai követte a kínai ix25 változat különc formavilágát, addig a frissített Verna esetében inkább a visszafogottabb megoldást választották.

A Hyundai Motor India nyilvánosságra hozta az első fotókat a modellfrissített Verna modelljéről. Ez ugyanaz a típus, amit Kínában is frissítettek, ám a tavaly elvégzett facelift során a kínai tervezők egy szokatlanul egyedi formavilágot adtak az új modellnek. Mivel a Creta esetében ugyanazt a külső formavilágot vették át Indiában, mint a kínai ix25 esetén, azt lehetett sejteni, hogy ugyanez megtörténhet a Vernával is.   


Szerencsére a Hyundainál inkább úgy döntöttek, hogy a korábban az orosz Solaris testvérmodellnél már bemutatott változtatásokat hajtják végre Indiában is. Így aztán átalakult az első LED fényszóró, köztük pedig méretesre nőtt a méhsejtmintás kaszkád hűtőmaszk és újak a lökhárítók is. Oldalt csak az új keréktárcsák jelentenek újdonságot, , míg hátul az újratervezett lökhárító mellett csak a hátsó lámpa belső elemei módosultak, a lámpa alakja, elhelyezése nem.   

Belül az új Hyundai Verna is kap egy digitális, 4,2 colos TFT műszeregységet. Ezek mellett egy nagyobb, 8 colos középső érintőkijelzős multimédia rendszer is megjelenik, amelyben többek között a Hyundai Bluelink telematikai rendszerének 45 féle funkciója (pl. motorindítás, klímavezérlés, autókövetés, stb) lesz megtalálható. Lesz hangvezérlés a telefonáláshoz, a navigációhoz vagy épp az időjárás lekérdezéséhez is. A korábbiakhoz hasonlóan a napfénytető, a szellőztethető első ülések, a vezetékmentes mobiltöltő a felszereltség része marad. 


Az új Hyundai Verna az életbelépő szigorúbb indiai környezetvédelmi normáknak megfelelő 1.5-ös benzines és ugyanekkora dízelmotorral lesz elérhető, előbbihez opcióként CVT, utóbbihoz 6 fokozatú hagyományos automata is rendelhető. Újdonságként a Verna is megkapja a Hyundai 1.0 T-GDI turbómotorját, amely a 120 lóerős teljesítményével és alapáron járó 7 fokozatú, a kormányfülekkel is kezelhető duplakuplungos DCT váltójával igyekszik némi sportos érzést adni az erre vágyó indiai vásárlóknak. 

A frissített Verna bevezetése azért is fontos a Hyundainak Indiában, mert a konkurens Honda is ebben a hónapban mutatja be vadonatúj City limuzinját, miközben a Skoda Rapid, a VW Vento és a Maruti Ciaz csak benzinesként elérhető. A Hyundai a Verna bevezetésével mindenképpen az élvonalban kíván maradni, amire minden esélye megvan. 

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését