Meglesték az új Hyundai Tucson belsejét


A Hyundai még idén bevezeti egyik legnépszerűbb hobbiterepjárójának utódját, az új Tucson generáció pedig valószínűleg nemcsak külsejében, de belső kialakításában is eltér az eddig megszokottól.

A Hyundai Motor a 2019-es Los Angelesi Autószalonon mutatta be Vision T tanulmányautóját, amely már az idén érkező vadonatúj, immár negyedik generációs Tucson hobbiterepjáró előfutárának tekinthető. Ezt már számtalan olyan kémfotó is alátámasztja, amelyeken a kevésbé álcázott prototípusok formái és kialakítása alig különbözik a Vision T koncepció elgondolásaitól.


Most viszont a kémfotósoknak sikerült az új Tucson egyik prototípusának belső terébe is bekukkantani, így mi is némi képet kaphatunk arról, mi várható az új modellben. Az első dolog, ami feltűnik, az a kormánykerék, amely szinte teljesen megegyezik a Sonatán, az új elantrán, illetve a nemrég bemutatott új i20 kisautón alkalmazottal. Úgy tűnik, ez a négyküllős forma általánossá válik a Hyundai különböző modelljeiben.


A kormánykerék mögött egy analóg műszeregységet figyelhetünk meg, ahol sportos motívumként a kilométeróra függőlegesen, 6 óránál indul, benne egy akkumulátor-töltöttségjelző kisebb műszerrel. Mintha ennek tükörképe volna a másik oldalon egy másik, teljesítménymérő műszer, amely a jelek szerint az óramutató járásával ellentétesen mozog. A két félkörműszer közé egy hagyományos digitális panel is jutott, így mindezek alapján megállapítható, hogy a meglesett autó a Tucson hibridváltozata lehet.


A következő érdekes elem a középkonzol kialakítása, amelyet ugyan hálóval igyekeztek eltakarni, ám a kapcsolók jelzései ezen is átsejlenek. Mindezek alapján úgy látszik, mintha a Hyundai belsőépítészei egy egészen más irányba indultak, nincs kiemelkedő, „lebegő” középső érintőkijelző és visszatértek a korábbi, középkonzolba süllyesztett multimédiás egységhez. Talán túl sokaknak nem tetszett a korábbi átalakítás és a Hyundai most inkább más irányt próbál ki. A középkonzolon megjelent a nyomógombos irányváltó, ami szintén ismerős lehet a Hyundai legújabb modelljeiből.


A Hyundai új Tucson generációja már indulástól kapható lesz nemcsak benzines és dízelmotoros változatban, hanem környezetbarát hibrid és plug-in hibrid hajtásláncokkal is. A pletykák szerint a Tucson ugyanazt az újonnan fejlesztett hibridrendszert kaphatja meg, amit a Kia az új Sorentóban már bemutatott. Ez a hibrid az eddig használt szívóbenzinesek helyett egy turbós 1.6 T-GDI benzinmotort és egy 60 lóerős villanymotort használ, amellyel a Sorento rendszerteljesítménye 230 lóerő, nyomatéka pedig 350 Nm. Elképzelhető persze, hogy az új Tucsonban ettől eltérő teljesítményű változat kerül.


A Hyundai tervei szerint az új Tucson szériaváltozata valamikor az év második felében mutatkozhat be, a gyártás ezek után kezdődik, míg az első példányok valamikor az év vége, vagy 2021 első hónapjaiban kerülnek a kereskedőkhöz.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését