Egy hét alatt tízezer Hyundai Creta kelt el


A Hyundai Creta gyártásának megkezdésével egy időben elindult a modell előrendelési lehetősége is, így a kisterepjáróra egy hét alatt máris több mint tízezer megrendelést adtak le. 

A Hyundai Creta 2020-as változatát március 17-étől lehet hivatalosan kapni Indiában, de az autók közben folyamatosan érkeznek a márkakereskedések bemutatótermeibe, amellyel együtt a Hyundai megkezdte az előrendelések felvételét is. Ugyan hivatalos árlista még nincs az autóhoz, a Creta várhatóan 1 és 1,7 millió rúpia (kb. 4 és 6,8 mFt) közötti áron lesz kapható, amivel az autó közvetlen vetélytársa a Kia Seltos.  


A Hyundai Motor India most bejelentette, hogy március 2. óta egyetlen hét leforgása alatt máris több mint 10 ezer megrendelést fogadtak az új Creta modellre. A vásárlók bármely márkakereskedésben, vagy akár online, a Hyundai hivatalos weboldalán keresztül is foglalhatnak, 25 ezer rúpia befizetése mellett. 

A 2020-as Hyundai Creta összesen háromféle modern, az indiai új BS6 emissziós normákat teljesítő erőforrásokkal rendelhető. Az 1.5 literes szívóbenzines változat 115 lóerős mellett létezik egy 1.5-ös CRDi dízel ugyancsak 115 lóerős teljesítménnyel, illetve az új Cretában is elérhető lesz a Hyundai 1.4 literes, 140 lóerős T-GDI erőforrása is. Az alap hatfokozatú kézi sebességváltó mellett az 1.5-ös benzineshez IVT fokozatmentes automata, míg a dízelhez hatfokozatú hagyományos automata, a turbós benzineshez pedig 7 fokozatú duplakuplungos DCT is választható.    


Az összesen ötféle felszereltségei szinten választható új Hyundai Creta jelentősen átalakított külső és belső formavilággal érkezik az indiai kereskedésekhez. A frontrészt a bumerángalakú különleges osztott fényszórók és a nagy kaszkád hűtőmaszk uralják, amely motívum az autó hátsó részén is visszaköszön, egyedivé téve a Creta megjelenését. Belül egy vadonatúj műszerfal található, amelyben akár a Hyundai új, Bluelink-képes 10,25 colos méretű multimédiás érintőkijelzője is megtalálható, amely mellett a műszeregységben egy 7 colos digitális kijelzőt is elhelyeztek. A felszereltség olyan tételeket is tartalmazhat, mint a 8 hangszórós Bose hifi, légtisztító rendszer, elektromos rögzítőfék, vagy épp a hangvezérlésű panoráma napfénytető.  

A Hyundai Creta eddig is nagyon népszerű termék volt Indiában, ahol most a Kia Seltos mellett más új vetélytársakkal, így az MG Hector és a Tata Harrier modellekkel kell megküzdenie. 

Forrás: indiatoday.in

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését