A német TÜV szerint a Hyundai i30 a legmegbízhatóbb

A németországi TÜV műszaki felügyeleti szerve által kiadott legfrissebb minőségi riport szerint a német autópiacon egyetlen más kompakt autó sem rendelkezik olyan kevés hibával, mint a Hyundai i30.

Mindössze átlagosan 2,5 százalékos súlyos hibaarányával a népszerű Hyundai i30 modell kategóriájának első helyét szerezte meg a 2021-es TÜV Riport során, amellyel a tavalyi győztes A-osztályt is felülmúlta. A 2017-es modellévtől kezdődően az összes Hyundai i30 több mint 96 százalékát hibátlannak minősítették  az első általános ellenőrzés során.

„A szegmensben elért győzelem és az összesített rangsor hatodik helye azt mutatja, hogy a Hyundai i30 kétségtelenül az egyik legmegbízhatóbb jármű a német piacon” – mondta Jürgen Keller, a Hyundai Motor Deutschland GmbH ügyvezető igazgatója. „Az eredmény megmutatta, mennyire komolyan vesszük a Hyundai ügyfelek felé tett minőségi ígéretét. Az egyedülálló 5 éves kilométerkorlát nélküli garancia az anyagi biztonság mellett védelmet nyújt a vásárlóknak a meghibásodások és a nem tervezett szervizlátogatásokra is. Az új Hyundai i30 ez év júniusa óta van jelen a piacon. Ezzel a TÜV által bizonyított előnyöket egy még vonzóbb formatervvel, valamint további kényelmi és támogatási rendszerekkel egészíti ki." 

A TÜV az idei jelentéshez a 2019. júliusa és 2020. júniusa közötti 8,8 millió ellenőrzés vizsgálati eredményeit vette alapul. Az összesen 228 tesztelt járműmodell hat kategóriában versenyzett egymással: mini, kisautó, kompakt autó, középkategória, terepjáró és kisteherautó.

A TÜV jelentése különbséget tesz két és három éves, négy és öt éves, hat és hét éves, nyolc és kilenc éves, valamint tíz és tizenegy éves járművek között is. Végül az öt korcsoport mindegyikében a legkisebb jelentős problémaarány (EM arány) számít. Az összesített rangsorban  legkisebb hibaaránnyal rendelkező járművek szerzik meg az első helyeket, amelyet az Auto Bild szintén évente egyszer tesz közzé.

A Hyundai i30 frissített változata idén nyár óta új formai, biztonsági és csatlakozási, valamint motor és hajtásláncokat érintő újításokkal kapható. Ide tartozik az újratervezett 3D méhsejtmintás hűtőrács, az új LED fényszórók, a 10,25 collos méretű érintőképernyős multimédia, a gyalogosok és a kerékpárosok érzékelésével is ellátott autonóm vészfékasszisztens és a fogyasztást csökkentő 48 voltos hibrid rendszer.

Mind az új i30, mind az összes többi Hyundai modell esetében az ügyfelek egyedülálló minőségi ígéretet élveznek: minden új jármű, amelyet egy hivatalos Hyundai márkakereskedő adott el Európában, azaz az Európai Gazdasági Térségben vagy Svájcban, egy átfogó 5 éves gyártói garanciát kapnak, korlátlan futásteljesítménnyel. Ez a garancia (Németországban) akár a nyolcadik évig is meghosszabbítható, míg az összeszerelési garancia a tizenharmadik évig fedezi a károkat. 

A kiterjesztett Hyundai garanciális csomag a jármű garanciája mellett a festékgaranciát, az éves biztonsági ellenőrzéseket és a mobilitási garanciát is tartalmazza, amely akár korlátlan, hosszú távú mobilitási garanciára is kiterjedhet, külön költség nélkül, ha a kötelező karbantartást a Hyundai szerződéses partnerénél végzik. Ezeket a garanciaigényeket későbbi értékesítés esetén átruházhatják a következő tulajdonosra is. Ez egy használt jármű értékesítésénél akár további értéknövekedést biztosít az ügyfél részére.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei