A Hyundai növelné részesedését a török üzemében

A Hyundai Motor bejelentette, hogy a Kibar Holding 27 százalékos részesedésének átvételével növelné részesedését a vállalat törökországi üzemegységében. 

A hónap elején a Hyundai Motor olyan dokumentumokat nyújtott be a török hatóságoknak, amellyel meg kívánják vásárolni a Kibar Holding helyi gyárának legnagyobb részét – közölte telefonon a vállalat szóvivője. A dél-koreai autógyártó jelenleg 70 százalékos részesedéssel rendelkezik a Törökország északnyugati részén fekvő Izmit városában évi 230 ezer darabos kapacitással rendelkező gyárában, míg a fennmaradó 30 százalékos részesedéssel a Kibar rendelkezik.

A Hyundai jelenleg olyan kompakt modelleket gyárt itt, mint az i10 és az i20 kisautók, amelyek nagy részét az európai piacokra exportálják. A Hyundai képviselője azt is elárulta, hogy a közeljövőben 170 millió eurót kíván a gyárba fektetni, hogy kielégítse az elektromos járművek iránti növekvő igényt.

2030-tól kezdődően a Hyundai fokozatosan fejleszteni kívánja villanyautóinak modellkínálatát az olyan kulcsfontosságú piacokon, például Európa, Kína és az Egyesült Államok. Eközben a belsőégésű motorral működő járművek (ICE) gyártókapacitását is fenntartja a feltörekvő piacokon, például Indiában és Oroszországban, ám ezt kevesebb mint 50 százalékra korlátozzák. A Hyundai a szigorúbb szén-dioxid-kibocsátási előírások miatt az elektromos járművek értékesítésének további növekedésére számít, különösen Európában. 

A Hyundainak hét koreai üzeme van – öt Ulsanban, egy Asanban és egy Jeonju-ban – és 10 tengerentúli üzeme – négy Kínában és egy-egy az Egyesült Államokban, a Cseh Köztársaságban, Törökországban, Oroszországban, Indiában és Brazíliában. Az üzemek összesített termelési kapacitása eléri az 5,5 millió darabot.

Forrás: en.yna.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei