A Hyundai használt akkumulátorok újrahasznosításán dolgozik

A világ ötödik legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor Group bejelentette, hogy a villanyautókban használt akkumulátorok újrahasznosítása érdekében kísérleti projektet fog végrehajtani a naperőművekben.

A lépés a koreai Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztérium közelmúltbeli határozatát követi, amely szabályozási mentességet ad az új akkumulátorok újrahasznosításán alapuló üzleti modellekre. A vállalatok korábban nehezen tudtak ilyen projekteket megvalósítani, mivel az országnak nincsenek szabályai az elhasználódott villanyautó akkumulátorok újrahasznosítására vonatkozóan.

A projekt által gyűjtött adatok segítik a kormányt abban, hogy szabályokat alkosson az ügyben – közölte a Hyundai Motor Group. A csoport a Hyundai Motor Szöultól 414 kilométerre délre található ulsani központi gyárában a használt akkumulátorokkal egy 2 megawattórás energiatároló rendszert (ESS) épít ki, amelyet az üzemhez szükséges villamosenergia biztosításához hasznosít.

A Hyundai Motor Group emellett egy 3 gigawattórás ESS rendszert is fel kíván állítani, amely a kísérleti program eredményeként hulladék villanyautó akkumulátorokból épülne fel. Az autóipari csoport közleménye szerint ez a 3 gigawattórás ESS a világ eddigi legnagyobb ilyen jellegű rendszere volna.

A hulladékká váló villanyautó akkumulátorok újrahasznosítása érdekében a Hyundai Motor Group 2018-ban egy megállapodást írt alá a finn Wartsila energiaszolgáltatóval azzal a céllal, hogy három éven belül az akkuk felhasználásával energiatároló rendszereket hozzanak létre. 

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei