Tűzoltósági járműként szolgál egy Hyundai Nexo Németországban

A Düren körzeti Nörvenich önkéntes tűzoltósága új parancsnoki autóként a közelmúltban egy Hyundai Nexo üzemanyagcellás járművet állított szolgálatba.

Nörvenich önkormányzata 2020. augusztus 25-étől két darab Hyundai Nexo üzemanyagcellás járművet állított be flottájába. Az egyik járművet tűzoltó felszerelésekkel egészítették ki, mielőtt az önkéntes tűzoltóság parancsnoki járműveként hadrendbe állt volna. A bergheimi Bosch üveggyártó a járművet a fegyveres erők parancsnoki szolgálatának megfelelően többek között egy automatizált külső defibrillátorral (AED), elsősegély hátizsákkal, 6 kg-os poroltóval, digitális rádióval és tűzoltási terveket is tartalmazó útmutató anyaggal szerelte fel.

Az autó emellett a tetőre kék fényhidat és LED-es első figyelmeztető villogókat is kapott. A 112-es dizájn a külső felületek fóliázásával sem maradt el. A hidrogénnel üzemelő Nexo egy 2010 óta használt Seat Leon parancsnoki autót váltott le. A Nexo üzemanyagcellája a hidrogéngázt elektromos energiává alakítja, amelyet a rendszer pufferként egy akkumulátor segítségével a villanymotorhoz juttat. A Hyundai azt ígéri, hogy az üzemanyagcella hatékonysága 60 százalék. 

A gyártó szerint az elektromotor 120 kilowatt vagy 163 LE teljesítményt képes leadni és egyetlen tank üzemanyaggal 756 kilométeres hatótáv is megtehető. Maga a tankolási folyamat mindössze 5 percet vesz igénybe, míg az üzemelés teljesen emissziómentes. A kipufogócsőből mindössze víz távozik, amely az üzemanyagcella átalakítási folyamata során keletkezik. „Ez azt jelenti, hogy a nörvenichi az egyik első olyan tűzoltóság Németországban, amely ilyen meghajtási koncepciót alkalmaz a bevetési járművek között” – áll az önkéntes tűzoltóság közleményében.

A nörvenichiek azonban még nem tudnak helyben hidrogént tankolni, a legközelebbi hidrogén töltőállomás a körülbelül 20 percre található Frechenben van. Ám az idei év elején a körzet 1,3 millió eurós finanszírozási támogatást kapott a szövetségi kormánytól az első hidrogén töltőállomás megépítésére, amely jelenleg a tervezés szakaszában van. A két jármű beszerzéséhez Nörvenich önkormányzata Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi és tartományi kormányától jelentős pénzügyi támogatást kapott.

Forrás: feuerwehrmagazin.de

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei