Első képeken a Hyundai IONIQ 5

A Hyundai Motor nyilvánosságra hozta az IONIQ villanyautó almárkája várva várt középkategóriás IONIQ 5 crossoverének első előzetes fotóit, amely egy virtuális bemutató keretében februárban fog debütálni.

Az IONIQ 5 lesz az első olyan jármű, amely a Hyundai Motor Group Elektromos-Globális Moduláris Platformját (E-GMP) használja, amely kizárólag a következő generációs akkumulátoros elektromos járművek számára készült innovatív rendszerével a tiszta mobilitás új korszakát indítja el a vállalat számára.

Az IONIQ 5 jellegzetes és innovatív kialakítása olyan egyedülálló élményt nyújt, amelyet csak a dedikált villanyautókban lehet élvezni és a tervezés szemléletének alapvető változását sugallja. Az IONIQ 5 meghatározóan jellegzetes elemei közé tartozik a Parametrikus Pixelek, a digitális képalkotás legkisebb egysége, valamint annak környezetbarát Színes Anyagkidolgozása (Color Material Finish - CMF) iránya, amely összeköti az analógot a digitális érzelmekkel, bemutatva az IONIQ márka időtlen formatervezési értékét.

Az IONIQ 5 frontrészét pixelek által ihletett fényszórók díszítik, amelyek a digitális technológiára utalnak. Az IONIQ 5 egyben az első olyan Hyundai modellként kagylós motorháztetővel rendelkezik, amely az autó teljes szélességén átível, így minimalizálva a panelek réseit, és letisztult, csúcstechnológiás megjelenést kölcsönözve az autónak. A légellenállás minimalizálására optimalizált kerekek tovább visszhangozzák a Parametrikus Pixel tervezési témáját, amelyet hatalmas méretű, 20 colos átmérőjű változatban kínálnak, a Hyundai villianyautókhoz valaha használt legnagyobb felnikkel. Ezek teszik teljessé az IONIQ 5 tökéletesített arányait, optimalizálva a Hyundai új, egyedi, dedikált villanyautó felépítéséhez.

„Az IONIQ 5 az innovatív villanyautó-tervezés révén egy teljesen új vásárlói élményt mutat be, amely felidézi azt az ikont, amely megalapozta a Hyundai formatervezési DNS-ét” – mondta SangYup Lee, a Hyundai Global Design Center vezető alelnöke. „Az IONIQ 5 modellel kezdődően dedikált villanyautó márkánk újradefiniálja az emberek és autóik közötti kapcsolatot, olyan új szabványt hozva létre. amelyhez az összes villanyautó-tervezési élményt mérni lehet.” 

A Hyundai Motor emellett négy kedvcsináló videót is készített, hogy felkeltse a modell iránti érdeklődést. Mindegyik bepillantást ad a nézőknek az IONIQ 5 alapvető technológiáiba, amivel felkeltik kíváncsiságukat a vállalat dedikált villanyautó márkája és annak első képviselője iránt. A kempingben bemutatják az IONIQ 5 azon képességét, amellyel V2L technológiájával különböző elektromos eszközöket tud ellátni árammal, többek között egy sütőt, hangszórókat. Emellett az IONIQ 5 ultragyors töltési képességeit is egy „5 perces kihívás” epizódban egy okostelefon, egy laptop és egy akciókamera 5 perces egyidejű töltésével versenyeztetik meg. Ezekkel a filmekkel kezdődően a Hyundai Motor tervei szerint még több vonzó tartalmat hoz nyilvánosságra, amelyek az új IONIQ 5 által vásárlóinak biztosított új életstílust mutatják be.  

Az új IONIQ 5 2021 februárjában, egy virtuális világpremieren mutatkozik be a nagyvilágnak. Az érdeklődő ügyfelek számára a Hyundai egy honlapot is indított, ahol hétről hétre egyre több információt osztanak meg az IONIQ 5 modellel kapcsolatos témákban. Azon ügyfelek, akik itt előregisztrálnak, lehetőséget kapnak, hogy a világpremiert követően más előnyök mellett az elsők között vezethessék az új modellt. 




Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei