A Hyundai sem fejleszt több dízelmotort

A Hyundai Motor Group a környezetbarát, zéróemissziós járművek felé irányuló elmozdulás legújabb lépéseként felfüggesztette dízelüzemű erőforrásainak fejlesztését.

Iparági források és helyi értesülések szerint a Hyundai Motor Group az elmúlt év második felétől felfüggesztette új generációs dízelmotorjainak fejlesztését. Ez egyben azt is jelenti, hogy az autóipar csoport motorfejlesztő részlege mostantól nem fog egyetlen új fejlesztésű dízelmotort sem bemutatni, viszont a jelenlegi motorok részben frissített változatait továbbra is meg fognak jelenni a kínálatban.  

Többek között a Hyundai Motor Tucson és Santa Fe, valamint a Kia Sportage és Sorento modelljeiben használt „R” kódjelű, illetve a Hyundai Accent és a Kia Soul modellekbe épített „V” kódjelű erőforrások tartoznak jelenleg azok közé a dízel erőforrások közé, amelyeket a koreai autógyártó fejlesztett ki. Másfelől viszont a vállalat a benzines erőforrás fejlesztését tovább folytatja, hiszen azok a hibrid és a konnektoros hibrid modellekhez elengedhetetlenül szükségesek. 

A Hyundai Motor ezen legújabb lépése összhangban áll a globális autógyártók trendjével, amelyek az egyre szigorodó nitrogénoxid-kibocsátási szabályozások miatt már hivatalosan is bejelentették dízelmotor-fejlesztésük és értékesítésük leállítását. Az egyik első ilyen gyártó a Volvo már 2017-ben bejelentette a dízelmotorok fejlesztésének leállítását, míg a Volkswagen úgy határozott, hogy 2026 után az összes belsőégésű motorjának fejlesztését leállítja. A Jeep, a Chrysler és a Maserati márkákat is összefogó Fiat-Chrysler csoport 2022-től vezeti ki a dízelmotorokat a személyautó-kínálatából.   

A Hyundai Motor azt tervezi, hogy az elektromos járművek piacán 2040-re 8-10 százalékos piaci részesedést érne el. A vállalat idén februárban mutatja be az IONIQ 5 elektromos modelljét, amely elsőként kapja meg a Hyundai új, kifejezetten villanyautók számára kifejlesztett E-GMP platformját. A csoport 2025-ig 23 különböző villamosított modell bevezetésére készül.   

Forrás: koreajoongangdaily.joins.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei