Az esetleges Hyundai-Apple együttműködés részletei

Koreai lapértesülések szerint a Hyundai és az Apple olyan önvezető elektromos autók gyártásáról köthet megállapodást hamarosan, amelyek gyártása már 2024-ben megkezdődhet.

A helyi Korea IT News hírportál legfrissebb beszámolója szerint a koreai Hyundai Motor autóóriás és az amerikai Apple technológiai vállalat idén márciusban köthet együttműködési megállapodást önvezető elektromos autók fejlesztéséről és gyártásáról, amelyek összeszerelése már 2024-ben megkezdődhet az Egyesült Államokban.   

A legújabb riport Iparági forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a két fél új önvezető elektromos autóit a Hyundai csoport kisebbik autógyártó vállalata, a Kia Motors amerikai Georgiában található gyártóbázisán, vagy egy közösen létrehozott új amerikai helyszínen kezdenék meg és még 2024 során legalább 100 ezer autót gyártanának itt. A tervezett üzem éves kapacitása akár a 400 ezer darabot is elérheti.   

A Reuters az elmúlt hónapban hozta nyilvánosságra, hogy az Apple önvezető járműtechnológiája előrehaladott állapotban van és céljuk, hogy azt egy forradalmian új akkumulátortechnológiával együtt egy személyautóban már 2024-ben bemutassák. A Hyundai Motor pedig múlt pénteken jelentette be, hogy előzetes tárgyalásokat folytatnak az Apple-lel.

A koreai lapértesülések szerint a Hyundai és az Apple azt tervezik, hogy már a jövő év elejére elkészítik az Apple járművének „béta verzióját”. Ez pedig azt jelenti, hogy az időtáv jóval rövidebb, mint ahogyan néhány bennfentes forrás korábban jósolta, vagyis a partnerség felgyorsíthatja az Apple autógyártási törekvéseit. Az újabb hírekre sem a Hyundai Motor, sem az Apple nem kívánt reagálni. 

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei