Március végétől lesz kapható Európában a Hyundai IONIQ 5

A dél-koreai Hyundai Motor február közepén mutatja be vadonatúj IONIQ 5 villanyautóját, amelyet követően az autó árlistáját már március végétől nyilvánosságra hozza Európában. 

A Hyundai Motor egy újabb kedvcsináló videót közölt, amelyen a vállalat vadonatúj IONIQ 5 modellje szerepel. A filmben pedig nemcsak az új modell néhány részlete látható, de annak végén megjelenik az üzenet: „A világ készen áll az IONIQ 5-re!”. Ezek után pedig megtudhatjuk, hogy a Hyundai új E-GMP platformra épülő első villanyautója február közepén tartja világpremierjét. Érdekesség, hogy a videó egy másolata már korábban kikerült a netre és ott még február 2. volt a premier dátuma, ez a hivatalos változatban már "február közepé"-re változott. 

A videó sokkal inkább tűnik egy kisfilm előzetesének, mint egy egyszerű, szokványos reklámfilmnek. A film témája szerint egy ügynöknő meneküléséről szól, aki egy IONIQ 5-tel száguld, miközben őt más Hyundai (pl. Grandeur) modellekkel üldözik. A 30 másodperces filmelőzetes persze eléggé széttagolt és zavaros, miközben az autó eddig ismert néhány részlete mellett új elemek (pl. a fejtámasz) néhány pillanatra feltűnnek benne. A teljes filmre valószínűleg egészen a premierig várnunk kell. 

A Hyundai egyik képviselője közben egy konferenciabeszélgetésen azt is elárulta, hogy az IONIQ 5 modellt március végével Európában is árusítani kezdik, amivel az autógyártó csoport végérvényesen megkezdi az átállást a belsőégésű motoros modellekről az elektromos és hidrogénhajtású modellek irányába. Ehhez kifejezetten az elektromos modellek számára fejlesztették ki az E-GMP moduláris platformot, amelyre a következő években több hagyományos és sportmodell is épülni fog. 

A Hyundai Motor Group tavaly 98 ezer elektromos autót értékesített világszerte. Ezt az eredményt idén 160 ezer darabra kívánják feltornászni, köztük az új IONIQ 5, illetve a már Európában is készülő frissített Kona Electric és az egyre öregedő Ioniq Electric modellek segítségével.  

Forrás: ajudaily.cominsideevs.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei