A Hyundai lett Brazília 4. legnagyobb autómárkája

Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor helyi stratégiai modelljeinek piaci sikereinek köszönhetően tavaly már a negyedik legtöbb autót értékesítő márkává vált Brazíliában.

A Hyundai Motor tavalyi eladási darabszámai alapján három helyet javítva immár a negyedik legnagyobb autógyártóvá vált a brazil újautó-piacon. Ez elsősorban azon stratégiai modellek piaci sikereinek köszönhetőek, mint a HB20 modellcsalád és a Creta, amelyeket kifejezetten a dél-amerikai ország vásárlói igényeihez igazítottak. 

A brazil autókereskedések szövetségének legfrissebb adatai szerint a Hyundai Motor 2020-ban összesen 167 443 darab új autót tudott értékesíteni az országban, miközben a brazil autópiac a koronavírus-járvány okozta visszaesés miatt tavaly 26 százalékot zuhant. 


A Hyundai Motor piaci részesedése ezzel együtt a 2019-es 7,81 százalékról 8,58 százalékra emelkedett, amivel a korábbi hetedik helyről a negyedik helyre lépett előre. Tavaly a brazil autópiac legnagyobb szereplője 17,35 százalékkal a General Motors volt, amelyet a Volkswagen 16,8 százalékkal, majd a Fiat-Chrysler 16,5 százalékos eredményével követ.

A Hyundai kizárólag Brazíliában gyártott HB20 modellje 86 548 darabos eladási darabszámával az ország második legnépszerűbb modellje lett. A vállalat 2012-ben a dél-amerikai piacra lépésével együtt mutatta be stratégiai modelljét, amely 2020 óta már a második generációjával képviselteti magát. Emellett 2017-ben érkezett a Creta kisterepjáró, amely 2018-ban szegmensének legnépszerűbb modelljévé vált, tavaly novemberben pedig már a 200 ezredik autó is legördült a brazil gyár futószalagjáról.  

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei