A Hyundai átvette a GM orosz gyárát

A Hyundai orosz képviselete bejelentette, hogy a koreai vállalat befejezte a General Motors Szentpétervár közelében fekvő orosz üzemegységének átvételét.

A General Motors 100 ezer darabos éves kapacitású gyára a Szentpétervár melletti Susariban 2008-ban épült, ám a GM nemzetközi tevékenységének racionalizálása miatt 2015-ben bezárták. A Hyundai orosz képviseletének szóvivője, Júlia Tikonravova szerint az adásvételt még november elején megkötötték, ám szerinte a pandémia miatt egyelőre túl korai még arról beszélni, mikor indulhat meg a termelés az üzemben. 

„Ha a Susari gyárról beszélünk, akkor ez lesz a második üzemünk, de jelenleg különböző forgatókönyveket dolgozunk ki az új eszközünk hasznosítására” – mondta Alekszej Kalicsev, a Hyundai orosz részlegének vezetője. A Hyundai és a Kia már rendelkezik egy gyártóüzemmel Oroszországban, amelynek kapacitása évi 230 ezer darab. 

A Hyundai még 2011-ben nyitotta meg első oroszországi üzemét Szentpéterváron, ahol olyan helyi piacra szánt modellek készülnek, mint a Solaris kompakt limuzin és a Creta kisterepjáró. Mivel a csoport kisebbik leányvállalata, a Kia nem rendelkezik saját orosz gyártóbázissal, ezért az üzemben a Kia Rio helyi piacra szánt változatát is gyártják. A két autógyártó tavaly összesen 404 710 darab autót értékesített az orosz autópiacon, ezzel pedig a legnagyobb autógyártóvá váltak. 

Az orosz személyautó- és haszonjármű-értékesítést követő Európai Üzleti Szövetség szerint az ország autópiacán idén 13,5 százalékkal kevesebb, 1,522 millió autó kerülhet értékesítésre. Kalicsev szerint 10 százalékos visszaesés várható, ami 1,55 – 1,6 millió eladását jelentheti. Ebből a Hyundai 163 ezer autó értékesítését tervezi. 

Forrás: autonews.com, koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei