Először kerülhet Samsung akku a Hyundai új villanyautóiba

A Hyundai Motor bejelentette, hogy a Samsung SDI vállalatot is kiválasztotta a 2023-ban érkező új elektromos modelljének egyik akkubeszállítójának.

Dél-Korea legnagyobb autógyártója új E-GMP platformra épülő modelljei közül jelenleg már a harmadik típus akkumulátor-beszerzését tárgyalja kiválasztott beszállítóival. A Hyundai csoport saját fejlesztésű E-GMP padlólemezét kifejezetten az elektromos autók számára készítették el, amely lehetővé teszi, hogy a gyorsan, akár 800 V feszültséggel is tötlhető akkumulátorokat és a villanymotorokat a padlóba integrálják.


Amennyiben a Samsung SDI vállalat kiválasztásra kerül, az SK Innovation akkuival együtt a két cég összesen 23,1 millió dollár értékben fog akkumulátorokat szállítani a Hyundai IONIQ 7 elektromos hobbiterepjárójához. Ez a szerződés lehet a Hyundai Motor és a Samsung SDI első közös ügylete, ám a részleteket egyik fél sem volt hajlandó elárulni.  

Az akkumulátorok első szállítmánya az idén az SK Innovation vállalattól érkezik és a Hyundai első E-GMP platformra épülő IONIQ 5 modelljébe fog kerülni. Erről az autóról egyre többet lehet tudni, köztük azt is, hogy a kétféle akkucsomag 58, illetve 73 kWh kapacitású lesz, amelyekkel a hatótáv 450 és 550 km. A Hyundai Motor ulsani 1-es számú üzeme 2020 utolsó két hetében felkészült az IONIQ 5 modell fogadására, így néhány napon belül várhatóan megindulhat a modell előszériájának gyártása is. 

A Hyundai jövőre, 2022-ben érkező IONIQ 6 limuzinjába a második beszerzésből származó akkucsomag kerül, amelyet a vállalat a koreai LG Chem mellett a kínai CATL akkugyártótól vásárol meg. Az első beszerzés értéke 9,24 millió, a másodiké 14,8 millió dollár. Mivel a mostani harmadik beszerzés értéke meghaladja az előző kettőt, így várhatóan most is legalább két győztest fognak hirdetni és iparági források szerint a Samsung és az SK Innovation közel azonos minőségi szintje és árazása mindkét vállalatot befutóvá teheti.     

Forrás: koreaherald.com, pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei