A Hyundai újabb elektromos teherautót fejlesztett

A Hyundai Motor a Porter kisáruszállító villamosítása után most a koreai postával kötött együttműködése keretében egy nagyobb modellt, a Mighty teherautót is elektromos hajtáslánccal szerelte fel.

A koreai kormányzat üvegházhatást keltő gázok csökkentésére irányuló környezetbarát projektjének részeként a Hyundai Motor a dél-koreai állami postával egy olyan megállapodást kötött, amelynek értelmében a posta logisztikai részlege csomagszállító elektromos teherautókat tesztel Szöulban és vonzáskörzetében. Ennek keretében már több Hyundai Porter szolgál a postánál, most pedig egy újabb modell csatlakozik a flottához. 

A Hyundai közleménye szerint az autógyártó egy szándéknyilatkozatot írt alá a Koreai Postai Logisztikai Vállalattal (POLA), amelynek értelmében a Hyundai a Mighty villanymotoros változatát 12 hónapos tesztüzemre a posta rendelkezésére bocsátja. Az online megrendezett aláírási ceremónián Martin Zeilinger, a Hyundai Motor haszonjármű-részlegének fejlesztési alelnöke és Chun Soo, a Postai Logisztikai Vállalat elnöke vett részt. 

A Hyundai Mighty elektromos változatát egy 128 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorral szerelték fel, amellyel a jármű hatótávolsága egyetlen feltöltéssel 200 kilométer. Az autó villanymotorjának teljesítménye 204 lóerő, végsebessége pedig 80 km/óra. A fő cél az, hogy az autógyártó a hivatalos bevezetést megelőzően tényleges postai szállítási környezetben tesztelje a modell képességeit.

A koreai posta 2017-ben jelentette be azon tervét, amely szerint öreg csomagszállító motorbiciklijeit modern elektromos járművekre cserélik azért, hogy ezzel is hozzájáruljanak a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez. A posta az idei évben már 60 elektromos járművet használ, miután a postások egyre többet panaszkodtak öreg motorjaikra.   

Forrás:  ajudaily.com, hmgjournal.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei