A Hyundai csoport hat formatervezési díjat kapott

A Hyundai csoport tagjaiként a Hyundai Motor négy, míg a Kia Motors további két elismerést kapott a legutóbbi Good Design díjátadón.

A Hyundai két leginkább progresszív villanyautó-tanulmánya, a 45 és a Prophecy, valamint a 2021-es Elantra és a Hyundai Hi-Charger ultragyors villanyautó-töltő megoldását a Szállítás kategóriában díjazták. A Kia Motors az új K5 és a Sorento modellekért kapott díjat ugyanebben a kategóriában.

„A Hyundai az életmód mobilitásának biztosításáról alkotott formatervezési elképzelése, amely együtt él az emberekkel, most ezen díjak elnyerésével elismerésre került" – mondta SangYup Lee, a Hyundai Global Design Center alelnöke és vezetője. „Különösen a villanyautók formatervezésén keresztül szeretnénk erős érzelmi kapcsolatot kialakítani az emberek és az autók között, nagyobb értéket adva ügyfeleink hétköznapjaihoz."

Az először a frankfurti Nemzetközi Autószalonon bemutatott 45 villanyautó-koncepció futurisztikus tisztelgés a Hyundai ikonikus Pony Coupe tanulmányautója előtt. A 45 stílusát aerodinamikája, a repülőgépek ihlette könnyű kialakítása és gyémánt alakú sziluettje határozza meg. A tavalyi év elején a 45 a világhírű tervpályázatokon is reflektorfénybe került, köztük a 2020-as Nemzetközi Tervezési Kiválósági Díj, a 2020-as Red Dot Awards és az iF Design Award-on is. Ezek az elismerések az IONIQ modellpaletta első új villanyautója, az IONIQ 5 közelgő bemutatásával kapcsolatos várakozásokat is felerősítik.

A tavaly márciusban bemutatott Prophecy a Hyundai jövőkoncepciója, amely az Érzéki Sportosság formatervezési filozófiáján alapuló jövőbeli villanyautók stílusirányzatát vetíti előre. Ez a tanulmány a 45 koncepció korszakmeghatározó példáját terjeszti tovább, amely a bonyolultságot a tiszta vonalak és a minimalista struktúrák javára váltja. A Prophecy elnyerte a „Legjobbak legjobbja” címet a 2020-as Red Dot Awards Dizájnkoncepció kategóriájában és a tanulmányt a 2020-as Nemzetközi Design Kiválósági Díj döntősei közé is beválasztották.

A tavalyi év elején debütált vadonatúj 2021-es Elantra újabb nagy győzelmet aratott. A hetedik generációs Elantra futurisztikus és innovatív megjelenést és hangulatot kínál, leginkább a Parametrikus Dinamika design elemeknek köszönhetően. A jármű külsejét egyedi stílusjegyek díszítik, beleértve a paraméteres ékszer mintázatú hűtőrácsot és a H alakú hátsó lámpákat, amelyek egy Hyundai „repülő H” logószerű formát mintáznak. A belső tér egy 10 colos műszerpulttal és egy ugyanekkora multimédiás rendszerrel tovább fokozza az Elantra átfogó vonzerejét.

A Hyundai Hi-Charger a márka elkötelezettségét demonstrálja, amivel egy teljesen új töltési élményt igyekszik a villanyautók tulajdonosainak felkínálni. A 350kW-os ultragyors töltő lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az elektromos energiát egyszerűen anélkül táplálják be autóikba, hogy a csatlakozók és kábelek súlyát megéreznék. A felhasználó a digitális képernyőn egyszerűen kiválasztja a jármű töltőportjának helyét és a csatlakozó a könnyebb kapcsolat érdekében automatikusan elfordul és a kiválasztott ponthoz ereszkedik. A Hyundai Hi-Charger 2020 elején díjat nyert Red Dot Design Awards Felhasználói élmény kategóriájában.

A Kia harmadik generációs K5 modellje a márka egyik legerősebb középméretű limuzinja, amely a hagyományos riválisok helyett azok inspirált és technológiákkal teli alternatíváját kínálja. Külső kialakítását a Kia jellegzetes „tigrisorr” hűtőmaszkja és a „szívverés” nappali menetfény jellemzi, míg belső elrendezése 12 colos digitális műszercsoportja révén futurisztikus és csúcstechnológiai megjelenést kölcsönöz.

A vadonatúj Kia Sorento a hobbiterepjáró korábbi generációinak sikeres kialakítását hangolja újra, miközben új elegáns és kifinomult stíluselemeket tartalmaz, élesebb vonalakkal, csúcstechnológiával és nyújtott külső arányokkal. A „tigrisorr” hűtőmaszk szélesebb formát mutat, amely mindkét oldalon szervesen körülöleli az integrált fényszórókat, magabiztos és érett jelenlétet kölcsönözve az új modellnek. Belül vonzó kabinja prémium minőségű anyagokat, csúcstechnológiájú infotainment technológiákat és lenyűgöző új dizájnt is bemutat.

A 70. évfordulóját ünneplő GOOD DESIGN Awards program a világ egyik legrégebbi formaterv versenye. A program minden évben kiválasztja azon termékek és a formatervezés és gyártás vezetőinek listáját, akik új innovációs irányokat találtak ki és a világpiacon versenyképes termékeket kínálnak.

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei